Holland Zingt Kerst: € 24,95 per kaart >

Zoek binnen:

Lekker én zo gemaakt: deze speculaascake met peer, appel en walnoten

Deze dagen is het altijd weer extra fijn om de keuken in te duiken en zelf iets lekkers te bakken. Speculaascake met peer, appel en walnoten valt in de smaak bij jong en oud én is zo gemaakt. 

Libelle samen met Koopmans

Wel zo fijn met de drukke feestdagen voor de deur.

Recept voor speculaascake met peer, appel en walnoten
Bereidingstijd: circa. 15 minuten, baktijd: 55-60 minuten.

Dit heb je nodig:

  • 1 pak Koopmans oud-Hollandse speculaascake
  • 150 g roomboter of margarine
  • 4 eieren (M)
  • 50 ml water
  • halve appel (in kleine stukjes)
  • halve peer (in kleine stukjes)
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 50 g ongezouten walnoten (in stukjes breken)
  • 12 g amandelschaafsel
  • poedersuiker
  • keukengerei: cakevorm van 30 cm en mixer met garden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (160 °C voor een elektrische oven). Bereid het beslag zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de citroenrasp, stukjes appel en stukjes peer toe aan het beslag. Doe het beslag in de cakevorm, bestrooi met amandelschaafsel en bak de cake in 55-60 min. gaar. Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat de cake 10 min. afkoelen in de bakvorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat nog een uur op een rooster afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en daarna… Smullen maar!

De smaak te pakken? Hier vind je nog meer heerlijke bakrecepten voor Sinterklaas.

Wie zoet is krijgt… 
Koopmans! Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. De mixen voor oud-Hollandse speculaascake, kruidnoten of speculaas mogen in december niet ontbreken. Maar ook voor een heerlijke appelkaneelcake, stroopwafelcake of tulband heeft Koopmans het juiste recept.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien