Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Libelle's Nienke reist met de trein naar Den Haag: dit zijn de hotspots waar je moet zijn geweest

Libelle’s Lifestyle & Travelexpert Nienke Zondervan stapte met haar beste vriendin in de trein naar Den Haag om in 8 uur tijd (inclusief treinreistijd!) deze leuke stad te ontdekken. “Ik ben fan. Van een gin & tonic aan de Denneweg tot een houtovenpizza aan zee. En dan in de trein terug lekker bladeren door mijn aanwinsten van Paagman. En nog een voordeel: ik ben weer helemaal bijgekletst met mijn vriendin.” Dit zijn Nienke’s favoriete adressen in de Hofstad!

NS met Libelle

#1. Zeeheldenkwartier
“Mijn favoriete stukje Den Haag is het Zeeheldenkwartier, een wijk aan de rand van de Haagse binnenstad tjokvol jugendstilpanden, pleinen, lunchadresjes en concept-stores. Als ik door de hippe Prins Hendrikstaat en Piet Heinstraat loop, waan ik me een beetje in Berlijn.”
zeeheldenkwartier.com

#2. Paagman
“Ik ben dol op boekwinkels en Paagman is favoriet. Ik kan er úúúren rondlopen. Het wordt wel de huiskamer van het Statenkwartier genoemd. En terecht; door het inpandige café met koffie, taarten en salades en een agenda vol schrijvers- en muziekevenementen voel je je meteen thuis.”
Frederik Hendriklaan 217 en Lange Poten 41, paagman.nl

#3. Bar enzo
“Dit vind ik een van de meest inspirerende tentjes van Den Haag. Bij Bar Enzo vind je planten, handgemaakt moois van lokale ontwerpers en (vintage) kleding. Lekker duurzaam! Je kunt ook aanschuiven voor koffie en huisgemaakte cake, bijvoorbeeld in de stadstuin.”
Prins Hendrikstraat 103, bar-enzo.com

#4. Gemeentemuseum
“Niet alleen de collectie met werken van Picasso, Mondriaan en Kandinsky mag er wezen, ook het honinggele art decogebouw van architect H.P. Berlage is een meesterwerk. Dit museum mag vaak op repeat aangezien ze steeds weer uitpakken met niet te missen tentoonstellingen.”
Stadhouderslaan 41, gemeentemuseum.nl

#5. Pistache Café
“Het zonovergoten terras bij de Paleistuinen met knappe pistachekleurige (jaja!) terrasstoeltjes en de instagramwaardige, gezonde ontbijtjes, açai bowls en cocktails met Haagse gin maken Pistache tot foodie favoriet. En terecht, want altijd gezellig en bovenal verrukkelijk.”
Prinsenstraat 134, pistachecafe.nl

#6. Haagse strandhuisjes
“Aan het stille Zuiderstrand kun je slapen met uitzicht op zee. Op het strand van Kijkduin staan 20 slaapstrandhuisjes mét veranda. En krijg je behoefte aan de stad, dan fiets je in 30 minuutjes richting hartje Hofstad.”
haagsestrandhuisjes.nl

 Nienke: “Van een gin & tonic aan de Denneweg tot een houtovenpizza aan zee. En dan in de trein terug lekker bladeren door mijn aanwinsten van Paagman. En nog een voordeel: ik ben weer helemaal bijgekletst met mijn vriendin.”

#7. Walter Benedict
“Van Gin & Tonic tot Fines de Claires, bij Walter Benedict staan zalige klassiekers op het menu. Deze tof ingerichte café-bistro met stadstuin serveert ook een all day breakfast. En dat in de oudste winkelstraat van de stad, de statige Denneweg, tjokvol speciaalzaakjes.”
Denneweg 69A, walterbenedict.nl

#8. Binckhaven
“De Binckhaven was ooit de plek voor industrie en autobedrijven, maar tegenwoordig vind je er startups, foodfestivals en knappe horecaconcepten. Mijn favoriet is MaMa Kelly in het stookhuis van de Caballero Fabriek. Wat je er eet? Een Franse boerenlandkip of prachtige kreeft.”
Saturnusstraat 100, mama-kelly.nl

#9. Scheveningen
“Steden aan het strand, zoals Barcelona, hebben iets magisch. Dat geldt ook voor Den Haag; vanuit de binnenstad sta je zo in Scheveningen. Mijn favoriete spots zijn Culpepper (steenovenpizza), Barbarossa (Zuid-Franse vibe) en Indigo (ontspannen sfeer), alle drie aan het Zwarte Pad.”
facebook.com/zwartepad

Meer inspiratie
Je reis begint en eindigt in de trein. Ontdek Den Haag samen met NS. Kijk ook eens op de blog #nsfavourites voor nog meer leuke tips en adressen in de Hofstad.

 


Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien