Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Libelle's Nienke ontdekt Parijs in 48 uur: deze hotspots mag je zeker niet missen

Libelle’s Lifestyle & Travelexpert Nienke Zondervan stapte in de trein naar Parijs. “Dit blijft mijn favoriete stad. En wat kun je veel leuke plekken bezoeken in 48 uur tijd. Voldaan stap ik weer in de trein terug naar huis en geniet ik nog even na van al die toffe plekken waar ik ben geweest.” Dit zijn Nienke’s favoriete adressen in de stad van de liefde.

Libelle met NS International

#1. Ten Belles
“Voor de beste koffie in Parijs reis je af naar Ten Belles in het tiende arrondissement. Het zaakje is klein, het personeel vriendelijk en de zelfgebakken zoetigheden zalig. Overvol? Neem je café au lait mee en wandel richting de rustige kades van Canal Saint Martin of het schilderachtige winkelstraatje Quai de Valmy.”
10 Rue de la Grange aux Belles, tenbelles.com

#2. Merci
“Merci is mijn grote conceptstore-liefde: van vintage tot fashion en van food tot fijne interieuraccessoires, in deze voormalige behangfabriek shop je het allemaal! Je kunt er ook op verschillende plekken brunchen en lunchen, bijvoorbeeld met uitzicht op de tuin of omringd door zo’n 10.000 oude boeken!”
111 Boulevard Beaumarchais, merci-merci.com

#3. Canal Saint-Martin
“Ontdek een onbekendere kant van Parijs en slenter langs de lommerrijke oevers van Canal Saint-Martin. Tijdens de route van 4,5 km ontdek je mooie (op)haalbruggetjes, oude panden, leuke winkels en wijnbarretjes. Het kanaal mondt uit in het Bassin de La Villette waar zomers drijvende (en gratis) zwembaden liggen.”
parisinfo.com

#4. Parijse vintage
“In een stad tjokvol modieuze inwoners, loont het de moeite om vintagemarkten en -winkels af te struinen. Voor een betaalbare dosis ‘je-ne-sais-quoi’ duik je in de rekken van Guerrisol, een tweedehandswinkelketen, of kijk je voor een overzicht van vintagemarktjes op de website Violette Sauvage.”
Guerrisol.fr en Violettesauvage.fr

#5. Hoxton
“Van Shoebox tot Biggy, alle hotelkamers van The Hoxton zijn een plaatje. Deze hotspot is trouwens ook de moeite waard voor niet-gasten. Strijk neer met een cocktail in Jacques’ Bar (dat toffe bloemetjesbehang!) of brasserie Rivié en geniet van koffie in de schitterende binnentuin.”
30-32 Rue du Sentier, thehoxton.com

#6. Musée du Louvre
“Verplichte kost: een bezoek brengen aan ‘s werelds grootste museum. Ik kom het liefst ’s avonds in het Louvre – iedere woensdag en vrijdag is het museum tot 21:45 uur open – omdat het voorplein op z’n mooist is bij zonsondergang. Wist je dat veel musea, waaronder het Louvre, de eerste zondag van de maand gratis toegankelijk zijn?”
Rue de Rivoli, louvre.fr

#7. Petit Palais
“Het Petit Palais is ondanks zijn opvallende verschijning een verborgen juweeltje. De perfecte plek om de drukte van de stad te ontvluchten. Eindeloos dwaal ik door de kunstcollectie – met werken uit Klassieke Tijd tot Art Nouveau – en dan met wat leesvoer neerploffen in de exotische stadstuin.”
Avenue Winston Churchill, petitpalais.paris.fr

#8. Vélib
“Het blijft oppassen, maar fietsen wordt steeds populairder in Parijs. Overal worden fietspaden aangelegd en zijn de Vélib’s (Vélos Libres) voor een prikkie te huur. Maak een ritje langs de Seine of het Canal Saint-Martin, maar eindig sowieso in park Buttes Chaumont. Dit is het meest romantische stekje van de stad!”
velib-metropole.fr

#9. Promenade Plantée
“New York heeft de High Line, Parijs de Promenade Plantée. Dit park tjokvol lavendel, rozenstruiken en klimop ligt langs een oud treinspoor op wel 10 meter (!) boven het straatniveau. De route is 4.5 km lang en loopt van de Bastille tot het Bois de Vincennes. Neem ook een kijkje in de ateliers van Viaduc des Arts, in de arcaden onder de spoorlijn.”
Avenue Daumesnil, promenade-plantee.org

#10. Musée d’Orsay
“Onder het hoge dak van dit oude treinstation bewonder je meesterwerken van o.a. Cézanne, Degas, Monet, Manet en Van Gogh. Neem ook een kijkje bij de immense stationsklok en het restaurant in fin-de-siècle-sfeer. Tip: Musée d’Orsay organiseert dagelijks Engelstalige rondleidingen.”
1 Rue de la Légion d’Honneur, musee-orsay.fr

Nienke: “Parijs weet me iedere keer weer te verrassen. Ook al was ik er maar 48 uur, toch voelt het als een vakantie. Je komt terug met een schat aan herinneringen”

Ook zin gekregen om naar Parijs te gaan? Met Thalys reis je vanaf Amsterdam Centraal binnen 3 uur rechtstreeks naar de Franse hoofdstad, waar je uitstapt op Gare du Nord. Kijk hier voor meer info.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Deze 5 sterrenbeelden zijn het best in lange relaties

Voor de één is vrijheid een must en voor de ander is het helemaal niets. Sommige sterrenbeelden zijn nou eenmaal meer bestemd voor langdurige relaties in plaats van losse scharrels. En dit zijn ze.

1. Stier

Stieren staan bekend als koppige mensen die niet gek zijn op verandering. En guess what? Ook in hun relaties is dit een ding. Ze stellen hoge eisen. Maar wanneer een Stier de juiste tegenkomt, dan is het niet voor even. Het sterrenbeeld Stier wordt gekenmerkt door de planeet Venus. En laat dat nou net de planeet van de liefde en romantiek zijn. Dat betekent dat de Stier naast stabiliteit ook een hoop warmte te geven heeft. Ze verrast haar partner graag en is niet bang om haar liefde uit te spreken.

2. Kreeft

Kreeften zijn gevoelige mensen en staan dichtbij hun emoties. No way dat al die emoties worden verspild. Kreeften zijn juist op zoek naar iets échts, iets bijzonders, iemand die al die warmte terug kan geven. Daarbij staat bij Kreeft de familie en het gezin op nummer één. Zij doet er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat ze een stabiel en fijn gezin creëert en is dan ook echt op zoek naar iets voor op de lange termijn.

3. Weegschaal

De gebalanceerde Weegschaal zal niet snel gaan voor een turbulente relatie met veel ups en downs. Zij gaat liever op zoek naar rust en stabiliteit. Wanneer ze dat heeft gevonden, zal ze haar partner overladen met liefde. Weegschaal is namelijk een sterrenbeeld dat ook in verbinding staat met liefdesplaneet Venus. Weegschalen zullen er dan ook voor zorgen dat de liefde altijd levend blijft in de relatie, maar dan zonder al te veel poespas.

4. Schorpioen

Net als Stier, is Schorpioen wat we noemen een van de ‘vaste’ sterrenbeelden. Dit houdt in dat deze sterrenbeelden vaak standvastig, overtuigd, koppig, eigenwijs en eigenzinnig zijn. De Schorpioen weet wat ze wilt en als ze dat heeft, houdt ze dat ook graag zo. Precies zo is de Schorpioen in haar relaties. Ze gaat niet actief op zoek naar een lange relatie, maar zodra het haar overkomt en ze merkt dat het goed zit, geeft ze alles en kun je voor altijd op haar bouwen.

5. Steenbok

Steenbokken zijn erg relatie georiënteerd. Ze gaan graag op zoek naar iemand die hun tijd en energie waard is. Het is bij veel Steenbokken een doel om écht zo iemand te vinden en te settelen. En wanneer een Steenbok een doel zet voor zichzelf, doet ze er alles aan om dat te behalen. Steenbokken zijn warme, sociale mensen die behoefte hebben aan goede gesprekken, sterke banden en sociaal contact en zijn met die eigenschappen dan ook gemaakt voor lange relaties.

Vind jij het toch nog lastig, zo’n lange relatie? Deze stellen vertellen je wat hun geheim is én ze doen een interessant experiment dat iedere relatie goed zal doen. 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Bustle. Beeld: iStock. 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Déze drie molacties van Splinter zijn wel heel verdacht

Op internet speculeert heel Nederland zich een ongeluk. Want wie is nou de mol van 2021? We moeten nog even afwachten voordat we dat zeker weten. Maar déze drie mollenacties lijken te wijzen naar Splinter. 

De Wie is de mol?-aflevering van zaterdag 16 januari deed weer veel stof opwaaien. De uitzending zat weer vol spannende plot twists en molacties. Vooral Splinter hield de gemoederen van de kijkers bezig. Hij deed namelijk een boel verdachte dingen.

Holy mol-y

Zijn eerste molactie zagen we al aan het begin van de aflevering. Splinter loopt enthousiast het hotel in waar de eerste opdracht zal plaatsvinden. “Holy moly!”, roept hij uit als hij het hotel betreedt. Ja, daar zit het woord ‘mol’ in. Maar wat dit nog verdachter maakt, is dat de mol uit het zeventiende seizoen van Wie is de mol?, deze uitspraak al eens deed. Verwijst Splinter met zijn uitspraak naar één van zijn mollencollega’s?

Oeps!

Ook tijdens het eerste spel weet Splinter de verdenkingen op zich te vestigen. Om uit een kamer te kunnen ontsnappen, moeten de deelnemers allerlei vragen beantwoorden. Splinter vertelt zijn partner Rocky dat hij eerlijk antwoord heeft gegeven op de vragen. Maar toch kleurt zijn scherm rood bij één van de vragen. “Huh, wat heb ik dan ingevuld?”, zegt Splinter quasi verbaasd. Of was het opzet?

‘Mol’

In diezelfde opdracht waagt Splinter een poging om de code te kraken. Hij en zijn teampartner hebben namelijk bedacht dat het woord ‘mol’ wel eens hét woord zou kunnen zijn dat hun vrijheid zal verschaffen. En drie keer raden wie dat woord eigenhandig intypt: Splinter.

Zou dé mol het woord ‘mol’ daar hebben geschreven? Of is ook dit te wijten aan toeval? Op die antwoorden zullen we nog een paar weken moeten wachten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Rtl boulevard. Beeld: Avrotros.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Schulden van gedupeerden bij toeslagenaffaire worden kwijtgescholden

Gedupeerden van de toeslagenaffaire krijgen eindelijk goed nieuws te horen: de schulden die zij hebben bij overheidsinstanties worden kwijtgescholden. Dit maakte staatssecretaris Van Huffelen van Financiën maandagavond bekend. 

Vanaf het moment dat de de gedupeerde gezinnen van de Belastingdienst te horen kregen dat zij frauders zouden zijn, zijn zij in grote financiële problemen geraakt. Uiteindelijk bleek de Belastingdienst te streng te zijn geweest, waardoor duizenden gezinnen onterecht van fraude werden beschuldigd. Eerder al kregen de gedupeerden te horen dat zij €30.000 zouden krijgen van het kabinet. Dit als compensatie voor de nare periode die zij achter de rug hebben.

Kwijtschelden

Maandagavond komt daar nog meer goed nieuws bij. Om te voorkomen dat de €30.000 aan compensatie direct ingeleverd moet worden bij schuldeisers, worden de schulden van de toeslagouders bij overheidsinstanties kwijtgescholden. Ondanks dat de Belastingdienst vorige week nog aangaf niet af te zien van de vorderingen, heeft ook zij besloten de schulden kwijt te schelden.

Meer schuldeisers

Ook andere publieke instellingen, zoals de Sociale Verzekeringsbank, het CAK en de gemeenten doen mee. Van Huffelen roept meer schuldeisers nu op om hetzelfde te doen. “Ik hoop dat de ouders dan het hele bedrag kunnen overhouden.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: NOS. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Van nepbont tot wol: zo kun je verschillende soorten winterjassen zelf wassen

Draag jij je winterjas ook maanden door, zonder hem op te frissen? Misschien wordt het dan tijd om je winterjassen te wassen. Maar let op: je kunt je winterjas niet zomaar in de wasmachine gooien. Zó moet het wel. 

Winterjassen wassen, je doet het vast niet regelmatig (wij niet in ieder geval…). Toch is het aan te raden om je winterjassen eens in de twee maanden een goede opfrisbeurt te geven. Maar hoe doe je dat? Dat ligt aan het materiaal van je jas.

1. Wol

We beginnen met goed nieuws: de wollen jas kun je namelijk wél in de wasmachine stoppen. Dat scheelt een hoop werk, niet waar? Het is wel belangrijk dat je de jas binnenstebuiten draait en in een wasnetje stopt, voordat je hem in de wasmachine stopt. Was hem vervolgens op een speciaal wolwasprogramma of draai een koud wasje. Zorg ervoor dat je wasmiddel gebruikt dat geschikt is voor wol. Achteraf kun je je jas liggend laten drogen, zodat hij niet uit model raakt.

2. Pufferjassen

Ook de pufferjas (of donsjas) kun je op deze manier wassen. Binnenstebuiten op een wolwasprogramma in de wasmachine. Het is belangrijk om van tevoren eventueel nepbont van je jas af te halen. Een kraag van nepbont komt namelijk niet mooi uit de wasmachine. Vervolgens kun je de puffer hangend laten drogen of in de wasdroger doen. Kies je voor dit laatste? Haal dan af en toe je jas uit de droger en schud hem even door elkaar. Zo blijft de vulling van de jas mooi verdeeld. Je kunt ook twee tennisballen toevoegen aan de was. Zo wordt het dons in de jas evenredig verspreid.

3. Nepbont

We zeiden het net al even: nepbont is niet geschikt voor de wasmachine. Wil je je nepbontjas toch opfrissen? Gebruik dan een niet al te agressieve vlekverwijderaar op de vieze plekken en was de jas daarna met de hand in koud water. Gebruik vervolgens nog een fijnwasmiddel om de stof extra op te schonen en spoel de jas grondig uit. Leg hem vervolgens plat neer en laat hem liggend drogen.

Is de jas droog? Check dan even of de haartjes niet aan elkaar zijn gaan klitten. Als dat wel het geval is kun je voorzichtig met een kammetje te werk gaan om het nepbont weer glad te krijgen.

Ben jij sowieso vaak je jas aan het schoonmaken omdat er continu pluisjes van je sjaal op zitten? Zó voorkom je dat!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

1

Bron: HLN. Beeld: Getty Images.

winterjassen wassen

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien