Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Libelle's Nienke ontdekt Parijs in 48 uur: deze hotspots mag je zeker niet missen

Libelle’s Lifestyle & Travelexpert Nienke Zondervan stapte in de trein naar Parijs. “Dit blijft mijn favoriete stad. En wat kun je veel leuke plekken bezoeken in 48 uur tijd. Voldaan stap ik weer in de trein terug naar huis en geniet ik nog even na van al die toffe plekken waar ik ben geweest.” Dit zijn Nienke’s favoriete adressen in de stad van de liefde.

Libelle met NS International

#1. Ten Belles
“Voor de beste koffie in Parijs reis je af naar Ten Belles in het tiende arrondissement. Het zaakje is klein, het personeel vriendelijk en de zelfgebakken zoetigheden zalig. Overvol? Neem je café au lait mee en wandel richting de rustige kades van Canal Saint Martin of het schilderachtige winkelstraatje Quai de Valmy.”
10 Rue de la Grange aux Belles, tenbelles.com

#2. Merci
“Merci is mijn grote conceptstore-liefde: van vintage tot fashion en van food tot fijne interieuraccessoires, in deze voormalige behangfabriek shop je het allemaal! Je kunt er ook op verschillende plekken brunchen en lunchen, bijvoorbeeld met uitzicht op de tuin of omringd door zo’n 10.000 oude boeken!”
111 Boulevard Beaumarchais, merci-merci.com

#3. Canal Saint-Martin
“Ontdek een onbekendere kant van Parijs en slenter langs de lommerrijke oevers van Canal Saint-Martin. Tijdens de route van 4,5 km ontdek je mooie (op)haalbruggetjes, oude panden, leuke winkels en wijnbarretjes. Het kanaal mondt uit in het Bassin de La Villette waar zomers drijvende (en gratis) zwembaden liggen.”
parisinfo.com

#4. Parijse vintage
“In een stad tjokvol modieuze inwoners, loont het de moeite om vintagemarkten en -winkels af te struinen. Voor een betaalbare dosis ‘je-ne-sais-quoi’ duik je in de rekken van Guerrisol, een tweedehandswinkelketen, of kijk je voor een overzicht van vintagemarktjes op de website Violette Sauvage.”
Guerrisol.fr en Violettesauvage.fr

#5. Hoxton
“Van Shoebox tot Biggy, alle hotelkamers van The Hoxton zijn een plaatje. Deze hotspot is trouwens ook de moeite waard voor niet-gasten. Strijk neer met een cocktail in Jacques’ Bar (dat toffe bloemetjesbehang!) of brasserie Rivié en geniet van koffie in de schitterende binnentuin.”
30-32 Rue du Sentier, thehoxton.com

#6. Musée du Louvre
“Verplichte kost: een bezoek brengen aan ‘s werelds grootste museum. Ik kom het liefst ’s avonds in het Louvre – iedere woensdag en vrijdag is het museum tot 21:45 uur open – omdat het voorplein op z’n mooist is bij zonsondergang. Wist je dat veel musea, waaronder het Louvre, de eerste zondag van de maand gratis toegankelijk zijn?”
Rue de Rivoli, louvre.fr

#7. Petit Palais
“Het Petit Palais is ondanks zijn opvallende verschijning een verborgen juweeltje. De perfecte plek om de drukte van de stad te ontvluchten. Eindeloos dwaal ik door de kunstcollectie – met werken uit Klassieke Tijd tot Art Nouveau – en dan met wat leesvoer neerploffen in de exotische stadstuin.”
Avenue Winston Churchill, petitpalais.paris.fr

#8. Vélib
“Het blijft oppassen, maar fietsen wordt steeds populairder in Parijs. Overal worden fietspaden aangelegd en zijn de Vélib’s (Vélos Libres) voor een prikkie te huur. Maak een ritje langs de Seine of het Canal Saint-Martin, maar eindig sowieso in park Buttes Chaumont. Dit is het meest romantische stekje van de stad!”
velib-metropole.fr

#9. Promenade Plantée
“New York heeft de High Line, Parijs de Promenade Plantée. Dit park tjokvol lavendel, rozenstruiken en klimop ligt langs een oud treinspoor op wel 10 meter (!) boven het straatniveau. De route is 4.5 km lang en loopt van de Bastille tot het Bois de Vincennes. Neem ook een kijkje in de ateliers van Viaduc des Arts, in de arcaden onder de spoorlijn.”
Avenue Daumesnil, promenade-plantee.org

#10. Musée d’Orsay
“Onder het hoge dak van dit oude treinstation bewonder je meesterwerken van o.a. Cézanne, Degas, Monet, Manet en Van Gogh. Neem ook een kijkje bij de immense stationsklok en het restaurant in fin-de-siècle-sfeer. Tip: Musée d’Orsay organiseert dagelijks Engelstalige rondleidingen.”
1 Rue de la Légion d’Honneur, musee-orsay.fr

Nienke: “Parijs weet me iedere keer weer te verrassen. Ook al was ik er maar 48 uur, toch voelt het als een vakantie. Je komt terug met een schat aan herinneringen”

Ook zin gekregen om naar Parijs te gaan? Met Thalys reis je vanaf Amsterdam Centraal binnen 3 uur rechtstreeks naar de Franse hoofdstad, waar je uitstapt op Gare du Nord. Kijk hier voor meer info.

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien