Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

5x de leukste momenten die je als oma met je kleinkind beleeft

Moeder worden is en blijft bijzonder. Maar oma worden, dat is toch echt het summum! Van baby tot puber: samen met je kleinkind herinneringen maken is onbetaalbaar. Wij zetten de 5 mooiste momenten die je als oma met je kleinkind beleeft voor je op een rij.

Libelle samen met McDonald’sMcDonald’s

1. Fotoalbums bekijken

Duik de zolder op en blaas het stof van een stapel oude fotoboeken. Want hoe leuk is het om je kleinkind verhalen over vroeger te vertellen aan de hand van foto’s? Van je eigen babyfoto’s tot de babyfoto’s van je eigen kinderen. Er gaat een wereld voor ze open.

2. Knutselen

Op een regenachtige herfstdag haal je natuurlijk alles uit de kast om lekker creatief met je kleinkind bezig te zijn. Van kleuren, puzzelen, tot knippen en plakken of schilderen. Ook leuk: leer je kleinkind breien of haken, zodat deze ‘oude hobby’s’ niet verloren gaan. Steken ze ook nog van wat op!

3. Logeerpartijtjes

Een dagje oppassen is natuurlijk niet compleet zonder een logeerpartijtje. Want bij oma mogen ze altijd alles wat thuis niet altijd mag: tot laat opblijven, samen een cake bakken, overdag naar het zwembad en als verrassing langs McDonald’s voor een Happy Meal of een ijsje. Bij oma logeren betekent feest!

4. Fietsen of wandelen

Zodra je kleinkind zelfstandig kan zitten, kunnen jullie gezellig samen fietstochten maken in een speciaal fietsstoeltje voor- of achterop de fiets. Eindeloze fietstochten maken vinden die kleintjes heerlijk, want er is altijd wel wat te zien. Als ze wat groter zijn, kunnen ze natuurlijk op hun eigen fiets. Of maak een fijne wandeling met de kinderwagen bijvoorbeeld.

5. Voorlezen

Als oma kun je niet vaak genoeg voorlezen. Want lezen moeten we altijd blijven stimuleren! Van 30 september t/m 11 oktober 2020 is het Kinderboekenweek. Hét moment om lezen en voorlezen nog eens extra onder de aandacht te brengen. Daarom heeft McDonald’s, als partner van de Kinderboekenweek, besloten om tijdens de gehele Kinderboekenweek alleen leesboekjes mee te geven in een Happy Meal. Leuk om voor te lezen of zelf te laten lezen. Gasten die bij McDonald’s een Happy Meal bestellen, krijgen een boekje uit de succesvolle serie ‘Avonturen van de Boomtop-tweelingen’. De serie is speciaal voor McDonald’s geschreven door de bekende kinderboekenschrijfster Cressida Cowell, bekend van haar kinderboekenserie ‘Hoe tem je een draak’. Sinds vorig jaar kun je bij je bestelling al kiezen voor een boekje of een speeltje.

www.mcdonalds.com/kinderboekenweekSylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien