Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Dit is waarom opa's en oma's zo belangrijk zijn voor kinderen

Opa’s en oma’s zijn in veel gezinnen een belangrijk onderdeel van de opvoeding en vooral onmisbaar. Hun liefde voor voor de kleinkinderen is onvoorwaardelijk. Dit is waarom ze zo belangrijk zijn voor kinderen. 

Libelle samen met Ouders van Nu

Beste vrienden
Vriendjes, vriendinnetjes, leraren, buurmeisjes die oppassen… Kinderen voelen als geen ander aan dat deze mensen ook weer uit beeld kunnen verdwijnen en dat de band die ze met hen opbouwen niet altijd blijvend is. De band met opa en oma is dat gelukkig wel. De liefde van opa en oma is onvoorwaardelijk en dat maakt ze belangrijke hechtingspersonen, oftewel: de beste vrienden.

Volle aandacht
Opa’s en oma’s die niet meer werken, hebben vaak meer vrije tijd en dus alle aandacht voor hun kleinkinderen. Volgens emeritus hoogleraar pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam, Louis Tavecchio is de band tussen kleinkinderen en grootouders heel bijzonder. Vol trots laten opa’s en oma’s aan alles en iedereen weten hoe leuk hun kleinkind is en staat hun telefoon vol met foto’s van de kleine. Tavecchio noemt dat een unieke ervaring voor het kleinkind en als het even kan, moet je hem of haar die niet ontnemen.

Sociale factor
Het is goed voor een kind om met mensen van verschillende leeftijden om te gaan, dus ook juist met opa en oma. Zo leert het kind ook van oudere mensen hoe zij in het leven staan en wat ze allemaal hebben meegemaakt. Ook voor de sociale ontwikkeling is het goed voor een kind om om te gaan met ouderen. Dat gaat onbewust, net zoals het leren van taal.

Ben je een aanstaande oma of opa en wil je meer inspiratie en tips? Kijk op oudersvannu.nl/grootouders.Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien