Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Opfriscursus tandenpoetsen: 5 belangrijke tips

Tandenpoetsen: het behoort (als het goed is) tot je dagelijkse routine, 2 keer per dag. Maar herken je dat, routines die langzaam maar zeker op de automatische piloot worden uitgevoerd? Wij geven je graag een opfriscursus met 5 handige tips.

Libelle samen met elmex®

Tip 1: Tandenborstel
Kies bij een tandenborstel voor een borstel met een kleine borstelkop. Zo kun je makkelijker achterin en aan de binnenkant van je tanden en kiezen poetsen. Gebruik je borstel niet langer dan 3 maanden of als je merkt dat de haarbosjes uit elkaar gaan staan. Elektrisch poetsen kan natuurlijk ook. Zo verwijder je iets meer plaque dan met een handtandenborstel. Een elektrische tandenborstel heeft vaak een ingebouwde timer, zodat je precies 2 minuten kunt poetsen.

Tip 2: Poetsvolgorde
Probeer tijdens het tandenpoetsen een vaste volgorde aan te houden en zorg ervoor dat je altijd de binnen-, buiten- en bovenkant van al je tanden en kiezen poetst. De binnenkant is vaak het lastigst, dus daar kun je het beste beginnen met poetsen.

Tip 3: Horizontale bewegingen
Tandartsen en mondhygiënisten adviseren om korte, horizontale poetsbewegingen te maken. Besteed vooral aandacht aan de overgang van de het tandvlees naar de tand of kies. Zet de borstel op deze plek onder een hoek van 45 graden op het tandvlees. De tandplak verdwijnt door de haartjes van de tandenborstel zachtjes heen en weer te bewegen over de plaatsen waar tandplak zit. Houd de tandenborstel aan het einde van het handvat vast en tussen je duim- en vingertoppen. Zo druk je niet te hard, maar ook niet te zacht.

Tip 4: Tandpasta
Poets je tanden 2 keer per dag 2 minuten met een tandpasta die fluoride bevat, bijvoorbeeld de tandpasta van elmex®. Fluoride is een natuurlijke stof die de tanden en kiezen minder kwetsbaar maakt voor zuuraanvallen van bacteriën. En zo voorkom je gaatjes.

Tip 5: Stokers, floss en ragers
Hoe goed je ook poetst, je komt nooit volledig tussen al je tanden en kiezen. Plak en bacteriën helaas wel. Hierdoor is het ontzettend belangrijk om naast het tandenpoetsen mondspoelmiddel, tandenstokers, floss en/of ragers te gebruiken. Zo kom je ook op de lastig schoon te houden plekjes van je gebit. Wat voor jou het beste werkt kun je het beste vragen aan je tandarts of mondhygiënist. Zij zullen je ook uitleg geven hoe je stokers, floss en/of ragers moet gebruiken. Een mondspoelmiddel vervangt poetsen, stokers en ragen niet.

Gezonde mond
Voor het hele gezin heeft elmex® producten die een effectieve bescherming bieden tegen cariës (gaatjes). Er zijn productlijnen voor gevoelige tanden, anti-cariës, extra glazuurbescherming en voor het kindergebit dat in elke nieuwe fase een passende verzorging nodig heeft. Gezonde tanden, een leven lang.

Koen Wauters: “De geboorte van mijn dochter was absurd en fantastisch”

Koen Wauters - libelle

Premium

Koen Wauters (52) vormt met zijn broer Kris de Vlaamse band Clouseau. Onlangs verscheen hun album Tweesprong, waarmee ze door België en Nederland toeren. Koen heeft een dochter en een zoon: Zita (15) en Nono (13).

Waarom moeten we naar jullie Tweesprong komen?
“Omdat het lang geleden is dat je bent geweest, denk ik. En we zijn nog altijd die sympathieke Belgen dus dat kan alleen maar een leuke avond opleveren.”

Wat is daarbij de grootste uitdaging?
“De nummers die de mensen niet kennen, zó te brengen dat het publiek er plezier

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien