Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

'Reizen doen wij in delen, om de rust te bewaren'

Uit de Global Pain Index, een onderzoek van GSK, blijkt dat acht op de tien Nederlanders te maken krijgt met (zware) hoofdpijn. Een deel daarvan kampt met migraine. Bij migraine is de pijn vaak bonzend en kloppend en je wilt dikwijls maar één ding: in bed liggen. Een aanval kan dan ook van grote invloed zijn op de activiteiten die je onderneemt in je vrije tijd. Desondanks weten veel vrouwen er – met wat creativiteit en geregel – gelukkig goed mee om te gaan.

Libelle samen met GSK

Wat is migraine precies?
Migraine is niet zomaar een pijntje waar je nog wel even mee door kunt werken. Veel mensen weten het niet, maar migraine is een chronische hersenaandoening, die gepaard gaat met een stekende of bonzende hoofdpijn aan één kant van het hoofd. Soms ook met lichtflitsen, overgeven en overgevoeligheid voor licht en geluid. De aanvallen worden uitgelokt door triggers die per persoon verschillen, zoals stress, onregelmatig eten, weinig slaap, fel licht of een verkeerde houding. Hoe lang een aanval duurt verschilt, meestal tussen de 4 en 72 uur. Meer weten? Hier lees je hoe je migraine onderscheidt van andersoortige hoofdpijn.

Migraine & vrije tijd
Migraine komt vaak onverwacht opzetten. Je kunt je indenken dat dat een grote impact heeft op het werk – uit onderzoek is gebleken dat bijna een kwart van de patiënten tijdens een aanval weleens vrij moet nemen – maar ook op wat je in je vrije tijd doet. Zo blijkt uit de Global Pain Index ook dat bij een aanval tijdens een leuk uitje of afspraak met vrienden of familie vier op de tien zich door de pijn soms moeten terugtrekken. Zo heeft Karen (32) twee tot drie keer per week een migraineaanval. Soms houdt de pijn een paar uur aan, maar het kan ook voorkomen dat de aanval anderhalve dag duurt. Ook Lonneke (32) is geregeld een paar dagen uitgeschakeld.

Zeg nou zelf
Libelle nodigde acht vrouwen uit om te vertellen over hun migraine en hoopt daarmee het begrip over migraine en de impact die het heeft op hun vrije tijd te vergroten. Zijn er dingen die zij juist wel of niet doen in hun vrije tijd om een aanval te voorkomen? Houden ze er rekening mee bij het boeken van een vakantie? Je ziet het in de video.

GSK

Doe het lekker zelf: maak dit multifunctioneel kledingrek voor al je modemoois

kledingrek

Premium

Gek kun je worden van jassen die niet meer aan de kapstok passen, van rondslingerende kleding en van sjaaltjes de je nooit kunt vinden. Met wat planken maak je van een kledingrek zo een multifunctioneel rek. Superhandig, want behalve kleding kun je daar ook alle schoenen en accessoires kwijt. Ideaal voor in de hal of de slaapkamer!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien