Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Waarom Ria (68) haar nalatenschap aan een goed doel schenkt

Ria (68) verloor op jonge leeftijd haar man. “Ik was 45 en had twee jonge kinderen. Op dat moment besefte ik dat ook ík elk moment kon wegvallen.” Ze besloot meteen haar nalatenschap te regelen.

Libelle samen met toegift.nl

Ria: “Ik steun mijn kinderen financieel en bij alle andere zaken waar ze mijn hulp bij nodig hebben. Ze komen niks te kort. Daarom heb ik samen met hen besloten om mijn nalatenschap aan een goed doel te schenken. Ze snappen mijn motivatie heel goed, hebben zelf een heel goed leven. Ze zijn het helemaal eens met mijn beslissing.”

Gek op dieren
“Ik ben mijn hele leven al gek op dieren, vooral op honden. Er is een organisatie die met honden werkt en veel betekent voor mensen met een beperking. Ik laat bijna al mijn bezittingen aan dit goede doel na. Naast geld ook materiële zaken, zoals mijn huis en auto. Spullen die een emotionele waarde voor mijn kinderen hebben, gaan natuurlijk wel naar hen.”

Altijd goed besteed
“Dat ik hierdoor andere mensen een beter leven kan geven, geeft me een warm gevoel. Ik heb mijn zussen ook aangeraden een goed doel in hun testament op te laten nemen. Het maakt niet uit wat je nalaat; of het nou een groot of klein bedrag is, alles is meegenomen en het wordt altijd goed besteed. Bovendien zit je nergens aan vast; je kunt je testament namelijk altijd wijzigen als je dat wilt.”

Idealen voortzetten
Iedereen maakt zich weleens sterk voor een goede zaak. Door voor een ander klaar te staan, iets te geven of te doneren. Maar wat als je er zelf niet meer bent? En je nog één keer wilt opkomen voor datgene wat je belangrijk vindt? Op toegift.nl vind je alle informatie om iets na te laten aan een goed doel, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken over je nalatenschap.

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien