Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

9 tips om makkelijk en snel geld te besparen (zonder dat je het merkt)

Geld overhouden aan het eind van de maand, dat willen we allemaal wel. Maar de hand op de knip houden, dát is wat minder gezellig. Met deze tips bespaar je geld zonder dat je het merkt. Behalve in je portemonnee. 

Libelle met Aegon

1. Check je verzekeringen
Het kan namelijk dat je ‘dubbel verzekerd’ bent. Zorgkosten die onder je reisverzekering én je zorgverzekering vallen bijvoorbeeld. Of rechtsbijstand die onder je rechtsbijstandsverzekering van de auto valt, maar ook onder je gezinsrechtsbijstandsverzekering met verkeersdekking.

2. Vergelijk abonnementen
Hebben jij en je partner – of het hele gezin – dezelfde mobiele provider? Check of jullie in aanmerking komen voor groepskorting. Of combineer je televisie-, telefoon- en internetabonnement met je mobiele abonnement.

3. Overstappen van energieleverancier
Want het is écht zo gepiept en kan een aardige besparing opleveren. Controleer wel eerst de afloopdatum van je contract, want als je ‘te vroeg’ overstapt moet je waarschijnlijk een opzegvergoeding aan je huidige leverancier betalen.

4. Geen nieuwsbrieven meer
Meld je af voor nieuwsbrieven van webshops en aanbiedingssites. Zo kom je minder snel in de verleiding om online te shoppen. Én je mailbox blijft veel overzichtelijker.

5. Verlanglijstje bijhouden
Veel webshops hebben tegenwoordig de mogelijkheid om een verlanglijstje of wishlist bij te houden. Zet hier de dingen op die je écht graag wilt hebben en check zodra de sale begint of ze zijn afgeprijsd. Dat scheelt heel wat euro’s en scrollen door de hele collectie.

6. Weet welk geldtype je bent
Ontdek binnen 5 minuten welk geldtype je bent én wat je valkuilen zijn door de Goed met geld-test van Aegon te doen. Veel mensen denken namelijk dat ze hun financiën helemaal onder controle hebben, maar in praktijk valt dat vaak tegen. Je krijgt concrete informatie en tips die passen bij jouw situatie.

7. Minder shoppen
Een paar maanden niet shoppen klinkt niet leuk, maar dat kan het wel zijn. Bijvoorbeeld als je een kledingruilavond met vriendinnen organiseert. Of alleen iets nieuws koopt als je het écht hebt verdient (nadat je een grote klus op werk hebt afgerond bijvoorbeeld).

8. Bewust boodschappen doen
Doe nooit boodschappen als je honger hebt en maak áltijd van te voren een lijstje. Het liefst voor de hele week. Zo voorkom je dat je dingen koopt die je nog in de kast had staan. En kun je een (goedkope) grootverpakking voor verschillende gerechten gebruiken.

9. Cadeau-idee
Geef je altijd een gezamenlijk cadeau met je vriendengroep of familie? Spreek af dat jullie voortaan een bedrag voor ieders verjaardag in een potje doen in plaats van een cadeau. Zo kun je later ‘gratis’ met elkaar uit eten of een weekendje weg.

Goed met geld-test
Nederlanders worden steeds meer zelf verantwoordelijk voor hun eigen financiële toekomst. Maar het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Veel mensen vinden het ingewikkeld of saai, en stellen het liever uit. Daarom helpt Aegon met handige tips, slimme weetjes én de Goed met geld-test. Doe de test, ontdek welk geldtype je bent én wat je valkuilen zijn.

AEGON_(logo)Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien