50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

5 tips die je kunnen helpen bij het verwerken van kanker

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, kan dat veel emoties teweegbrengen. Die kunnen erg heftig zijn, waardoor het soms moeilijk is om er mee om te gaan. Kanker.nl biedt op haar site veel tips en informatie hierover. We geven je alvast een aantal tips die je kunnen helpen bij het verwerken van kanker en alles wat je meemaakt. 

Libelle samen met kanker.nl

1. Gevoelens herkennen en toelaten
Het is belangrijk dat je emoties herkent en toelaat. Dit kan beangstigend zijn, zeker in het begin. Maar zo leer je wat je voelt, hoe je daarop reageert en hoe je die emoties kunt verwerken.

2. Gevoelens uiten
Erover praten helpt. Maar praten over gevoelens kan moeilijk zijn, voor jou en voor je omgeving. Vind je dat lastig? Dan kan je ook eens proberen om op kanker.nl over je ervaringen te praten. Maak een account aan en lees en praat mee met anderen. Dat kan steun en houvast bieden.

Brigitte (52) is vanaf het eerste uur actief op kanker.nl. Als lotgenoot én moderator geeft ze op het online platform steun aan anderen. “Als je kanker krijgt, staat je leven op zijn kop, dan is het fijn als iemand een gids voor je kan zijn.”

3. Gezond leven
Goede voeding, lichaamsbeweging en een stabiel gewicht zijn belangrijk. Het helpt om je weerstand en conditie op peil te houden. En een gezonde manier van leven heeft ook een positief effect op hoe je je geestelijk voelt.

4. Schrijven helpt
Vaak helpt het om gevoelens van je af te schrijven. Start een blog op kanker.nl waarin je voor jezelf en voor anderen bijhoudt wat er met je gebeurt. Het lucht jou op en geeft anderen houvast!

5. Dingen doen
Verschillende (creatieve) activiteiten kunnen helpen bij de verwerking. Je kunt rust en kracht vinden in bijvoorbeeld kunst, muziek, natuur, meditatie of spiritualiteit.

Meer tips en handige informatie
Kanker.nl biedt patiënten en hun naasten betrouwbare informatie over alles rondom kanker. Hier zijn mensen die hetzelfde meemaken, en experts die deskundig advies geven. Kanker.nl wil graag houvast bieden, zodat patiënten en hun naasten misschien iets meer grip op hun situatie krijgen in deze onzekere tijd.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien