Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Shoppen, slenteren, eten en cultuur snuiven: Lille is leuk!

Lille is een van Frankrijks mooiste steden met hartstikke veel interessante bezienswaardigheden, mooie pleintjes en leuke hotspots. Wij selecteerden er alvast een aantal. Dus hup, die trein in en gaan!

Advertentie
Libelle samen met Thalys

Het bruisende Vieux Lille
De wijk Vieux Lille is het oude hart van de stad. Door de kleine straatjes kun je urenlang slenteren. Je vindt hier van alles wat: boetiekjes, galeries, terrassen, pleintjes en chocolaterieën, maar ook mooie kerken en musea. Er is genoeg te zien.

Shop till you drop
In Lille kan je ontzettend goed shoppen. In de nieuwe wijk Euralille kan je terecht voor het gelijknamige grote winkelcentrum. Hier vind je meer dan 120 winkels. Op zoek naar meer gezelligheid? In de kleine pittoreske straatjes in Vieux Lille vind je fijne speciaalzaakjes en unieke boetiekjes. Op zoek naar de chique merken? In Rue de La Grande Chaussée vind je de groten namen, zoals Louis Vuitton.

Oui, je t’aime patisserie
Als je in Frankrijk bent, mag een lekkere macaron, croissant of eclaire niet ontbreken. Iedereen die van zoetigheid houdt, kent chocolaterie en patisserie Meert, gelegen aan de Rue Esquermoise in Vieux Lille. Ze hebben de lekkerste chocolaatjes. Ook leuk is dat achter de winkel een heuse Salon du Thé zit. Geniet hier van een lekker potje thee en een prachtig taartje. Eigenlijk té mooi om op te eten.

Macarons
Kathedraal Notre-Dame de la Treille

In Lille is genoeg kunst te zien. Naast de barokke gevels die je vooral in Vieux Lille terugziet, zijn er ook veel kathedralen en kerken. Een die je gezien moet hebben, is toch wel de kathedraal Notre-Dame de la Treille. Vanaf de buitenkant lijkt het een heel moderne kathedraal, maar eenmaal binnen word je verrast door de mooie glas-in-loodramen.

Lekker hapje eten
Als je in Lille bent, kan je natuurlijk gaan voor de traditionele Franse keuken. In Vieux Lille vind je de meeste restaurants. Van ontbijt tot diner kan je er terecht. Ook leuk is in Franse stijl oesters eten aan de beroemde oesterbar bij L’Huîtrière. Op zoek naar iets heel anders? Aan de Rue de Pais zit Le Cut Opéra à Lille. Hier vind je speciale hamburgers met de lekkerste toppings.

Thalys logo Thalys – Lille
Wie had dat gedacht, met de trein zoef je zo naar Lille. Met de Thalys ben je er binnen 3 uurtjes. Even je favoriete serie kijken of dat leuke boek lezen en je bent er al. Je stapt uit in hartje centrum en kan gelijk aan de wandel of shoppen. Dus wanneer gaan we?

 

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien