Mamma Mia! Ontvang tot € 20,- voordeel per kaart t/m 31 mei

Zoek binnen:

Dit is alles wat moet je weten over aardappel

Elke maand besteden we aandacht aan een vers product van Albert Heijn. Deze week: alles wat je moet weten over de (cyprus) aardappel.

Libelle samen met Albert Heijn

Marleen Koolmees is redactiemanager bij Libelle en presenteert de kookwedstrijd. Deze week maken 3 lezeressen hun favoriete gerecht met aardappel. “Kruimig, vastkokend en soms een krieltje – ik houd van piepers, veel verder ging mijn aardappelkennis niet. Maar nu ik weet hoe lekker bijvoorbeeld de cyprus-aardappel smaakt, komt die zeker vaker op tafel.”

Romig en zoet
De iets kruimige cyprus wordt op rode, vulkanische grond geteeld. Dat zorgt voor een unieke, lichtrode verkleuring van de schil. De smaak is lekker romig en een tikje zoet. Ideaal voor een ovenschotel of om te poffen. dus. Daarnaast is deze aardappel rijk aan vitamine C en B6. Dat laatste is belangrijk voor de stofwisseling en zorgt voor een sterk immuunsysteem en zenuwstelsel. De cyprus is tot eind maart exclusief bij Albert Heijn verkrijgbaar.

Uit alle windstreken
Naast de bekende kruimige, vastkokende en iets kruimige aardappelen, zijn bij Albert Heijn nog veel meer soorten te vinden. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de AH Excellent Gourmande. Of kies voor de verandering voor de frietaardappel, speciaal voor krokante frieten.

Wist je dat…
– De aardappel gemiddeld drie keer per week op het menu staat bij een Nederlands gezin?
– Je aardappelen altijd op een koele, droge en donkere plaats moet bewaren? Zo houd je ze wekenlang goed.

 


Ovengroente met aardappel en kip
Voor 4 personen:
Paprikamix (3 stuks)
500 g cyprusaardappelen
2 rode uien
blik kikkererwten (400 g)
1 el gedroogde oregano
4 el milde olijfolie
300 g kipfiletblokjes
250 g cherrytomaten
15 g verse peterselie, gehakt

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika’s in reepjes. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne parten. Snijd de uien in schijfjes. Spoel de kikkererwten af onder koud, stromend water en laat uitlekken. Meng de paprika, aardappel, ui, kikkererwten en oregano met de olie. Breng op smaak met peper en
eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 10 min. in de oven. Neem de bakplaat uit de oven en schep de kip door het aardappel-groentemengsel. Zet terug en bak weer 10 min. Schep dan de tomaten erdoor en bak het mengsel nog 5 min. Neem uit de oven, bestrooi met de peterselie erdoor en serveer.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien