Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Dit is alles wat je moet weten over rode bieten

Elke maand besteden we aandacht aan een vers product van Albert Heijn. Deze week: alles wat je moet weten over rode bieten. 

Libelle samen met Albert Heijn

Marleen Koolmees is redactiemanager bij Libelle en presenteert op libelletv.nl AH’s kookwedstrijd bij Keizer Culinair. Deze week maken drie Libelle-lezeressen hun favoriete gerecht met rode bieten. Marleen: “Je mag mij wel wakker maken voor bietjes; gewoon geraspt met een uitje en wat mayo maar ik heb nu zo veel verrassende recepten geproefd dat ik nog lang niet uitgebiet ben!”

Goed gerooid
De onbewerkte rode bieten en kant-en-klare gekookte bieten bij Albert Heijn worden geteeld door Bio Brass in Zeewolde. Biologisch telen zit in hun DNA. De bieten worden in mei gezaaid en krijgen flink de tijd om uit te groeien tot een goede biet. Na het rooien gaan de verse bieten met de grond van het land er nog aan in de bewaarcel, hierdoor blijven ze langer goed. In de winter komen de bietjes uit Spanje. AH biologische rode bieten, € 1,99

Wist je dat…
… lage temperaturen in de herfst zorgen voor meer smaak en zoetheid in de biet?

Lekker gezond
Rode bieten zijn van nature een bron van vezels en kalium. Ze helpen onder andere tegen een hoge bloeddruk. Vers bietensap is ook populair onder sporters, want stofjes in de biet kunnen zorgen voor meer energie en een toename van het zuurstofverbruik in de spieren.

Niet weggooien
Het loof van bieten hoeft niet weggegooid te worden. Even wokken en je kunt het gewoon eten. Ook gestoofd is het een lekker bijgerecht.

Bietenpesto
Voor 6 personen:
50 g ongebrande walnoten
50 g Pecorino Romano
200 g biologische rode bieten blokjes
1 klein teentje knoflook
75 ml olijfolie extra vierge

Hak de walnoten grof. Rasp de Pecorino Romano. Snijd de bietjes en de knoflook grof. Doe alle ingrediënten in een hoge beker. Mix met de staafmixer tot een gladde pesto. Breng de pesto op smaak met eventueel zout en versgemalen peper.

 

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien