Queen-Musical ‘We Will Rock You’: tot € 15,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Vers Getest: dít is alles wat je moet weten over pompoen

Elke maand besteden we aandacht aan een vers product van Albert Heijn. Deze week: alles wat je moet weten over de seizoenstopper pompoen.

Libelle samen met Albert Heijn

Advertentie

Marleen Koolmees is chef bij Libelle en presenteert de kookwedstrijd: “Fijn dat het weer een beetje kouder wordt want dan kan ik weer aan de  pompoensoep. Sowieso kan ik er geen genoeg van krijgen: geroosterd, als puree, in de risotto of in een ovenschotel; ik ben dol op pompoen. Zo fijn dat het weer het seizoen is!”

Wil je ook meedoen aan de kookwedstrijd van Libelle en Albert Heijn? Dat kan! Heb je bijvoorbeeld een lekker recept met aardappel of andijvie, meld je dan snel aan.

Vitaminen & vezels
Pompoenen zijn rijk aan vitamine A en C, goed voor de weerstand! Daarnaast bevatten ze veel vezels, wat gunstig is voor de darmflora en spijsvertering.

Met pit
Ook de pitten van de pompoen zitten boordevol vitaminen, mineralen, eiwitten, magnesium en zink. Lekker om te roosteren en over de salade te strooien.

Wist je dat
… een pompoen zich beter laat schillen na 5 minuutjes onderdompelen in kokend water?

Snel soepje
Voor wie weinig tijd heeft om te koken, is deze pureersoep ideaal! Supervers en toch snel te maken. En natuurlijk gezond en héél lekker. De verse pureersoep won dit jaar dan ook niet voor niets de Jaarprijs Goede Voeding.

Kabocha
De groene kabocha heeft een zoete, romige smaak die ook heel goed in een dessert past!


Lekker recept: pompoenchutey

Voor 8 personen:

2 rode uien
500 g pompoen in blokjes
1 rode peper
3 cm verse gember
1 el garam masala
250 ml appelciderazijn
100 g rietsuiker
1 tl zout
100 g geleisuiker

Schil en snipper de uien. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de peper en snijd hem fijn. Schil en rasp de gember. Doe ui, pompoen, peper, gember, garam masala, azijn, rietsuiker en zout in een pan en breng aan de kook. Voeg de geleisuiker toe en laat nog 5 min. zacht koken. Laat de chutney afkoelen en bewaar in een brandschone, goed afsluitbare pot in de koelkast.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien