Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom je deze zomer naar Spanje moet

Van plan een last minute te boeken, maar weet je niet waarheen? Ga voor Spanje! De Spaanse costa’s zijn zonzeker en lekker dichtbij.

Libelle met VakantieXperts

De Costa Brava en Costa Blanca ken je misschien wel, maar er zijn nog veel meer costa’s waar je deze zomer kunt flaneren. Wat wordt jouw nieuwe bestemming?

Costa Dorada
Letterlijke vertaling: de Gouden Kust. En dat is niet zo gek met ruim 216 kilometer aan strand. De costa begint ten noorden van Tarragona en loopt langs de bekende badplaats Salou. Breng ook eens een bezoekje aan Cambrils, de culinaire hoofdstad van de Costa Dorada.

Costa Blanca
De Costa Blanca vind je in het zuidoosten van Spanje tussen de dorpjes Denia en Pilar de la Horadada. Je telt er maar liefst 74 verschillende stranden. Door het milde klimaat, gemiddeld 18 graden, is het de perfecte vakantiebestemming voor jong en oud. En niet alleen in de zomer.

Costa Brava
Met zijn tweehonderd kilometer lange kuststrook langs de Middellandse Zee is de Costa Brava een populaire bestemming. Je vindt er veel mooie baaitjes en het water is er buitengewoon helder. Bekende badplaatsen zijn Blanes, Lloret de Mar en l’Estartit.

Costa de Amleria
Deze kuststrook ligt aan de zuidoostkust van Spanje, in Andalusië. Door de lage hoeveelheid neerslag per jaar en de witte en dunbevolkte dorpjes is dit dé vakantiebestemming voor degene die zin heeft in een rustige vakantie.

Costa del Sol
Tingelingeling! Deze Costa doet vast wel een belletje rinkelen. Málaga is de bekendste stad aan deze kuststrook en ook perfect voor een stedentrip. Of bezoek een van de andere badplaatsen aan de driehonderd kilometer lange kust, zoals Marbella, Nerja of Torremolinos.

Costa de la Luz
Deze costa dankt zijn naam aan het felle zonlicht dat weerkaatst op de witte zandstranden. De zon schijnt er namelijk zo’n 3000 uur per jaar. De kust loopt van Tarifa tot de grens van Portugal. Costa de la Luz is ook een geliefde vakantiebestemming van de Spanjaarden zelf.

Boek nu je vakantie naar de Spaanse costa’s met VakantieXperts. Met 210 VakantieXperts reisbureaus door heel Nederland is er altijd één in de buurt. Kijk op vx.nl voor het reisbureau bij jou in de buurt.

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien