Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

7 weetjes & tips waardoor we nóg meer trek in aardbeien krijgen

Weinig fruit doet ons zó aan de zomer denken als aardbeien. Zeker als ze lekker vers zijn. Hoog tijd om wat meer over dit heerlijke rode fruit te weten te komen. 

Libelle samen met Albert Heijn

Kende jij deze weetjes en tips al?

 1. De perfecte light snack
  Hoewel aardbeien heerlijk zoet zijn, bevatten ze amper calorieën. Een schaaltje van 100 gram bevat zo’n 29 calorieën, en één aardbei slechts 5 calorieën.
 2. Vitaminebommetje
  Maar gelukkig bevatten aardbeien wél veel vitaminen, en dan vooral vitamine C en antioxidanten. Zo’n 8 aardbeien zijn al voldoende om je dagelijkse portie vitamine C binnen te krijgen. Daarnaast zijn aardbeien een bron van foliumzuur (extra belangrijk voor zwangere vrouwen) en kalium (draagt bij aan een goede bloeddruk).
 3. Lekker lang bewaren
  Verse aardbeien kun je het best in de koelkast bewaren, dan blijven ze zo’n 1 tot 3 dagen goed. Een tip om nog langer van je bak verse aardbeien te genieten: doe ze in een kom, voeg 900 ml water en 100 ml azijn toe. Laat dit 5 minuten weken en spoel de aardbeien daarna goed af. Nu gaan ze een stuk langer mee!
 4. Verser dan vers
  Hoe verser, hoe lekkerder. Dat geldt voor veel groente en fruit en zeker voor de aardbei. De Hollandse aardbeien van Albert Heijn liggen zo’n 24 tot 48 uur na de pluk al in de winkel. En als er rechtstreeks vanaf de teler geleverd wordt zelfs binnen 24 uur.

  Haal nu een handige koelkaststicker met bewaaradvies voor groente & fruit bij jouw Albert Heijn, of download de sticker hier.

 5. Ook lekker als salade
  Natuurlijk doen aardbeien het goed in de yoghurt, op een beschuitje of gewoon zo uit het vuistje. Maar heb je al eens een salade met aardbeien geprobeerd? Bijvoorbeeld in combinatie met gemengde sla of spinazie, parmaham, geitenkaas, walnoten en wat balsamico-azijn. En ook in een salade caprese – waarbij je de tomaten door aardbeien vervangt – smaken ze heerlijk.
 6. Dit is een droombaan
  Aardbeien eten als beroep, wie wil dat nou niet? Bij Albert Heijn hebben ze een heuse aardbeienkeurmeester die het land doorrijdt langs de telers, de aardbeien persoonlijk keurt en ervoor zorgt dat de versheid en kwaliteit altijd top zijn. Een overheerlijke baan vermoeden wij.
 7. Rode koontjes 
  Aardbeien worden algemeen als lustopwekkend beschouwd. Vroeger kregen pas getrouwde stellen daarom een soep van aardbeien, komkommerkruid, zure room en poedersuiker. De rode kleur van de aardbei staat symbool voor liefde en passie, dus zet tijdens de volgende zwoele zomeravond maar een extra bakje op tafel!

Versheid & kwaliteit voorop
Bij Albert Heijn vind je nu weer heerlijke Hollandse aardbeien, die altijd supervers zijn. Doordat de doosjes meteen worden gesealed bij de teler, liggen de aardbeien vaak al binnen 24 uur na de oogst in de winkel. Versheid en kwaliteit staan altijd voorop, en dat proef je.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien