Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

5x zo relaxt kan een wekelijkse aflevering van een serie zijn

Heb je net een fijne nieuwe serie ontdekt, blijkt er maar één aflevering per week op Netflix te verschijnen. Daar gáát je avond bingewatchen.

Advertentie

Fargo is er zo een, net als Designated survivor of het nieuwste seizoen van Better call Saul. Deze series worden gelijktijdig uitgezonden op de Amerikaanse lineaire televisie. Dus zodra de aflevering daar te zien is, is de aflevering de volgende dag op Netflix in Nederland beschikbaar. Zo snel mogelijk is hier dus het toverwoord. Maar wekelijks kijken kán ook best relaxt zijn. Bye bye slaaptekort en nog 4 andere redenen waarom het soms best oké is om een weekje te wachten op een nieuwe aflevering.

1. Betere opbouw van spanning 
Met het bingewatchen van een serie sta je na een aflevering niet echt stil om na te denken wat er precies is gebeurd. Je bent al bezig met de volgende aflevering voordat je echt kunt verwerken dat X bijvoorbeeld dood is. Met je partner nog uren napraten over die cliffhanger is er niet echt bij; je gaat feitelijk van cliffhanger naar cliffhanger en de hoogte- en dieptepunten komen dus minder hard binnen. Met wekelijks kijken heb je die tijd en ruimte wel en bouw je een natuurlijke spanning op. Denk maar eens aan de enorme cliffhanger van Game of thrones seizoen 5 en alle spanning daaromtrent. Omdat de verhaallijn van de serie nu op de boeken vooruit loopt, wisten zelfs de lezers van de boeken niet wat er zou gebeuren. In de maanden in aanloop naar seizoen 6, verschenen er talloze artikelen en ontstonden online vele discussies over hoe het verhaal in het volgende seizoen verder zou gaan.

2. Minder ‘textflixing’ 
Bijna elke serie herhaalt wel bepaalde plot scènes of korte fragmenten. Als je een serie gaat bingewatchen kan dit irritant worden. Dat is het moment waarop je tijdens de serie vaak even gaat whatsappen (‘textflixing’) of op Facebook kijkt. Als je elke week een nieuwe aflevering kijkt, heb je die irritatie niet. Sterker nog, het is vaak fijn om even opgefrist te worden met de belangrijkste scènes van vorige week. Kortom, je hebt op dat moment volledige aandacht voor de serie (en dus niet voor je telefoon of Facebook).

 

 

 

 

 

3. Hallo sociaal leven
Er is geen verleiding om alle afleveringen achter elkaar door te kijken als er maar één aflevering per week beschikbaar is om te kijken. Je zult moeten wachten tot volgende week. Tot die tijd heb je dus alle tijd om er op uit te gaan, te gaan sporten, uitgebreid te koken of met vrienden af te spreken. En zeker met de zomer in aantocht is dat geen straf.

4. Bye bye slaaptekort 
Of je gaat wat eerder naar bed (en laat je laptop, smartphone en tablet beneden). Ook hierbij geldt dat als er geen verleiding is om alle afleveringen te bingewatchen, je dus ook dankbaar van die tijd gebruik kunt maken om op tijd naar bed te gaan zodat je de volgende dag uitgerust bent.

5. Minder ‘Netflix Cheating’
Naast het delen van elkaars bed, koelkast en dagelijkse bezigheden deel je anno 2017 ook een serie met je partner. En als jij dus stiekem de aflevering van jullie favoriete serie verder kijkt zonder je partner, is er sprake van ‘Netflix Cheating’. De verleiding om verder te kijken als je partner een avond van huis is, kan immens groot zijn als alle afleveringen van een serie direct beschikbaar zijn. Vanaf de bank of de slaapkamer start je heel makkelijk de volgende aflevering op waar je de voorgaande avond bent gebleven. Maar als de nieuwe aflevering pas volgende week weer beschikbaar is, is vreemdgaan bijna geen optie (op een enkele uitzondering na). Noodgedwongen moet je een aantal dagen wachten en dan is het net zo makkelijk om er samen met je partner een momentje van te maken. Toch?

En voor alle bingers onder ons die maar niet aan wekelijks kunnen kunnen wennen deze monstertip: spaar ze op en kijk ze na een aantal weken (als alle afleveringen op Netflix staan) allemaal in één keer.  Graag gedaan!

Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Meghan Markle draagt jurk in populaire modeprint voor de lente

De regenjassen uit haar Britse garderobe heeft Meghan Markle in het zonnige Californië niet meer nodig. Dikke jassen en truien zijn ingeruild voor vrolijke lente-jurken met zomerse prints.

Prins Harry en Meghan Markle waren dinsdag te zien in een livestream van Spotify, hun eerste publieke optreden nadat ze bekendmaakte dat ze in verwachting zijn van hun tweede kindje. De twee zaten er stralend bij en vooral de prachtige jurk van Meghan viel meteen op.

Advertentie

Meghan Markle in jurk met citroenprint

Vanuit hun huis in Montecito in het Amerikaanse Californië deden de twee mee aan de livestream. Voor deze gelegenheid droeg Meghan een blauw A-lijnjurk van Oscar de la Renta met citroenprint, een van de populaire prints voor deze lente. Een perfect jurk om te dragen met een kleine babybuik. Maar de print is eigenlijk in alle varianten even leuk:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amy Monaghan (@studiosherbet)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door YOLKE (@yolkegirl)


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Redonline.co.uk. Beeld: Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Winnen: het boek 'De kus van Dabrowski' over opgroeien als buitenechtelijk kind

De moeder van Chris van Camp (57) raakt in de jaren zestig zwanger van haar minnaar terwijl ze getrouwd is met Jan. Iedereen weet het, maar er wordt niet over gepraat. Daarover schreef ze het boek De kus van Dabrowski. 

In De kus van Dabrowski neemt Chris Van Camp de lezer mee in de laatste zeven levensdagen van haar hoogbejaarde moeder. Ze hebben wel vaker afscheid genomen, met stille trom of slaande deuren. Voor de moeder was ‘wat dé mensen zouden denken’ van levensbelang, terwijl voor de dochter de waarheid over haar bastaardschap levensnoodzakelijk was.

Advertentie

Uitgerekend in die woordeloze, intense lange dagen komt de auteur het boek van de vergeten Poolse Kazimierz Dabrowski (1902-1980) tegen. Zijn positieve desintegratie theorie, die al dat vallen en opstaan rechtvaardigt, voelt als thuiskomen. Het verklaart haar té felle emoties, haar onnoemelijke pijn, haar zucht naar autonomie, maar ook haar veerkracht. Deze aha-erlebnis zorgt ervoor dat ze haar deviante jeugd en de bijbehorende vloedgolf van haarscherpe, vaak pijnlijke herinneringen als haar ware erfenis gaat koesteren.

WIN: De kus van Dabrowski

Libelle mag 10x het boek De kus van Dabrowski (€23,50 Manteau) weggeven. Meedoen? Vul dan onderstaand formulier in.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Deze groep pleit voor een vrije dag wanneer de horeca heropent

Wat ga jij doen als de horeca weer opent? Een koffie op het terras? Een uitebreide lunch? Óf moet je misschien gewoon werken?

Bij de vorige heropening in de zomer leek het wel Oud en Nieuw: het werd gevierd met confetti en op andere plekken werd afgeteld. De afzetlinten, waarmee de terrassen wekenlang waren afgezet, werden ceremonieel doorgeknipt. Om er dit keer net zo erg van te genieten pleit de actiegroep HorecaVrij voor een nationale feestdag waarop iedereen vrij is om van de horeca gebruik te maken.

Advertentie

Heropeningsdag horeca

Het afgelopen jaar mocht de horeca in Nederland in totaal maar vijf maanden open zijn. Ondanks de steunmaatregelen heeft dit geleid tot grote verliezen – en natuurlijk een groot gemis voor iedereen. Maar we hanteren de maatregelen natuurlijk niet voor niets. Als het goed is, kunnen we daardoor wél genieten van de terrassen tijdens goed weer, na (op het moment van schrijven) 212 gesloten dagen.

“De heropeningsdag moet voelen als één groot feest en voor de huidige generaties als een bevrijding. We hangen letterlijk de vlag uit en laten Nederland groen kleuren. Hoe mooi is het om de saamhorigheid van de horeca op zo’n manier terug te zien?”, vertelt de initiatiefnemer Ad Schaap van HorecaVrij. De groep wil minimaal 100.000 handtekeningen op hun website verzamelen om het voorstel onder de aandacht te brengen. Denk jij dat het lukt?

Tot die tijd zullen we nog maar in de tuin moeten met dit zelfgemaakte drankje:

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: HorecaVrij. Beeld: ANP.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dit is de meest gemaakte fout onder slechte slapers

Slechte slapers: opgelet! Als jij vaak ‘plafonddiensten’ draait, dan is dé tip tegen slapeloze nachten vast heel welkom. Wij hebben ‘m voor je, en hij is behoorlijk verrassend.

De tip komt van slaapexpert Rebecca Robbins, die ook als docent geneeskunde aan de Harvard Medical School werkt.

Advertentie

Tip voor slechte slapers

Rebecca zegt namelijk dat slechte slapers allemaal een veelgemaakte fout begaan. En als we daar nu eens massaal mee stoppen, zullen al onze slaapproblemen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Meest gemaakte fout

Wat die fout precies is? In bed blijven liggen als je niet kunt slapen. “Een van de grootste fouten die velen van ons maken, waaronder ikzelf, is dat we wanneer we slaapproblemen hebben, in bed blijven liggen woelen en draaien. We denken dat als we langer in bed blijven liggen, dat we dan vanzelf in slaap vallen”, aldus de slaapexpert.

Klassieke conditionering

Maar je bereikt hiermee het tegenovergestelde: “We zijn hiermee onze hersenen klassiek aan het conditioneren. We leren hiermee namelijk aan dat slapeloosheid in bed plaatsvindt. Het is niet de plek waar we in slaap vallen, leren we onze hersenen, maar de plek waar we woelen en draaien”, legt ze uit.

Probeer het opnieuw

Natuurlijk moet je niet gelijk uit bed springen als je niet direct in slaap valt wanneer je hoofd je kussen raakt. Dat gebeurt namelijk bij weinig mensen. Maar vaak voel je zelf aan wanneer het weer zó’n nacht wordt. “Iemand die goed uitgerust is, heeft 15 minuten nodig om in slaap te vallen. Dus zelfs als je een gezond slaapritme hebt, kost het even tijd om in slaap te vallen. Maar als je echt slaapproblemen hebt, dan voel je precies aan wanneer het een verloren zaak is. Als je denkt dat het weer een nacht van woelen en draaien wordt, dan is dat het moment om uit bed te stappen en het later opnieuw te proberen”, tipt Rebecca.

Hersenen resetten

Wat je dan in hemelsnaam moet gaan doen? Rebecca legt uit: “Je moet je hersenen echt even resetten. Ga iets onzinnigs doen. Vouw je wasgoed op, doe de afwas of lees een paar pagina’s van een boek. Als je je moe begint te voelen, ga je terug naar je bed en begin je opnieuw.” Wel wil Rebecca meegeven dat je in dit resetmoment je telefoon het beste links kan laten liggen. Pak ook je laptop er niet bij; licht afkomstig van schermen is namelijk funest.

Slecht geslapen? Met dit make-up trucje zie je er toch uitgeslapen uit

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Well and good. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien