Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

12 dagen lekker en zoutbewust eten. Ga jij de uitdaging aan?

Weet jij of jouw zoutinname nog gezond is voor je nieren? Maar liefst 85% van de Nederlanders eet namelijk te veel zout. En dat is niet goed voor je nieren. Met de Nierstichting Zoutchallenge ga je aan de slag om lekker te eten met minder zout. 

Libelle samen met de Nierstichting

Het meeste zout krijgen we binnen door het eten van alledaagse voedingsmiddelen en gerechten. Denk aan: broodjes, kaas, vlees(waren) en vleesvervangers. Maar ook kant-en-klare maaltijden, soepen en sauzen bevatten ongemerkt veel zout. Slechts 20% strooien we zelf met een zoutvaatje over ons eten. Alles bij elkaar opgeteld eten we gemiddeld een kilo zout per persoon per jaar teveel. Door vaker te koken met verse ingrediënten kun je je zoutinname al flink beperken!

Feiten en fabels over zout

Minderen met zout helpt nierschade te voorkomen
Feit. Te veel zout kan de bloeddruk verhogen en zo vergroot je de kans op hart- en vaatziekten. En als je al nierschade hebt, ben je extra gevoelig voor te veel zout. Je nierfunctie gaat daardoor nog sneller achteruit.

Als je een lage bloeddruk hebt, dan moet je juist zout eten
Fabel. Als je last hebt van een lage bloeddruk, heeft dit niet altijd een duidelijke oorzaak. Wat wel duidelijk is is dat we massaal te veel zout eten. Als je last hebt van flauwvallen of andere klachten, raadpleeg dan je huisarts. De dokter kan beoordelen of er onderzoek nodig is naar een onderliggende oorzaak en stelt eventueel een behandelplan op.

Lekker en zoutbewust

Daag jezelf uit en doe mee aan de Zoutchallenge en eet 12 dagen zoutbewust. De Nierstichting helpt je met tips en lekkere zoutbewuste recepten. Zo proef je zelf hoe lekker en gevarieerd zoutbewust eten is. Én het is ook nog eens beter voor je nieren. Doe je mee?

 

 

 

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien