Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Schoonmaken

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd luidt het spreekwoord. Klopt helemaal! Al is schoonmaken niet het allerleukste klusje dat je kunt bedenken. Toch is het wel nodig. Wie wil er nou wonen in een vies huis? Daarom vind je op deze pagina verschillende schoonmaaktips.

Keukentips

 


Handige weetjes

Het huishouden runnen kost veel tijd. Toch is het wel verstandig om deze 8 dingen elke dag schoon te maken. We vergeten zo nu en dan om iets schoon te maken. Deze 5 plekjes zien we wel eens over het hoofd tijdens ons wekelijkse schoonmaakronde. Hoe vaak was jij jouw matras? En je hond? Met dit lijstje weet je precies welke spullen je hoe vaak een beurt moet geven. Volgens huishoudexpert Zamarra Kok is het handig om je keukenvloer elke dag even te dweilen/stofzuigen. Ook andere spulletjes kun je beter dagelijks reinigen, volgens huishoudexpert Kok. Tot slot nog even de 6 beste schoonmaaktips van professionele schoonmakers.


De badkamer

schoonmaken

Zo vaak moet je je douchegordijn wassen

 

 

schoonmaken

Zo vaak moet je je wc schoonmaken

schoonmaken

In 8 stappen naar een brandschone badkamer (iedere dag!)


Altijd leuk: wassen

Ook een leuk klusje. Heb je net een hele berg vuile was weggewerkt, ligt er alwéér een hele hoop was. Als de wasmachine klaar is met draaien, moet je dít doen. Toch handig om te weten. Heb je net de machine aangezet, ontdek je nog een shirtje die nodig in de was moet. Het programma stoppen dan maar… Er is hoop! Er is een wasmachine op komst die ons de oplossing biedt. Stinkt je wasmachine? Wij hebben tips voor je! Haal je de was uit de machine, ontdek je dat er een sok mist. Waar blijven die sokken toch, eet de wasmachine ze op? Libelle Legt Uit!


[poll id=”689″]


Video’s over schoonmaken

Snel een ovenrooster schoonmaken? Dat doe je zó!

 

Luxaflex schoonmaken een rotklusje? Welnee!
[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

 

Je roestvrijstaal blinkt als nooit te voren met dit huis-tuin-en-keukenmiddeltje
[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

 

Je ovenschaal in een ommezwaai ontzettend schoon


 

Zo wordt het schoonmaken van je blender veel makkelijker


 

Beeld: iStock