PREMIUM

Anne-Wil: “Het verbaast me dat Boy zijn prinsesje aan mij toevertrouwt”

null Beeld Libelle
Beeld Libelle

Anne-Wil heeft twee kinderen, zes kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze is een beetje nerveus, omdat baby Titia komt logeren.

Tineke BeishuizenLibelle

Vrijdag

Volgende week komt baby Titia logeren! Manon heeft zich bedacht. Wil en Robbert kunnen best twee dagen alleen blijven, vindt ze. Bovendien is logeren en afstand houden toch best ingewikkeld. Voor baby’s gelden die maatregelen gelukkig niet, dus nu komt Titia zaterdag en zondag bij ons. Zo hebben Boy en Manon even alle tijd voor zichzelf.

Het lijkt me heerlijk, een weekendje tutten met mijn kleinkind. Wel verbaast het me dat Boy zijn pasgeboren prinsesje, zijn alles, toevertrouwt aan iemand anders. Ook al is het zijn schoonmoeder en ook al is het maar voor één nachtje. Boy, die als een havik oplet hoe Manon met Titia omgaat en daar regelmatig kritiek op heeft. Sinds Manon er laatst een flinke ruzie over heeft gemaakt houdt hij zich een beetje in.

“Hij ziet álles!”, zegt ze. “En hij leest het ene boek na het andere over baby- en kinderverzorging. Meer dan ik zelf tijdens mijn drie zwangerschappen heb gelezen. Hij is nu bezig in een boek over kinderpsychologie en hoe we Titia’s tere kinderziel zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op de harde maatschappij waarin ze straks terechtkomt. Het arme kind eet nog niet eens vast voedsel! Het lijkt wel of hij niet kan wachten tot ze groot is, terwijl ik juist zo lang mogelijk wil genieten van het nú. Hij heeft geen idee hoe snel het allemaal gaat, het is alsof hij haast heeft!”

Diezelfde Boy vindt het goed dat Titia bij ons komt logeren. Daar is wel het een en ander aan voorafgegaan. Veel wilde Manon er niet over kwijt. Wat ik ervan heb begrepen, is dat de eerste keer sex na de bevalling bepaald geen succes was. Ik herinner me dat ik het ook geen feest vond na de geboorte van Manon en dat ik voornamelijk moe was. Het bed was de plek waar ik sliep. Maar goed, Manon en Boy hebben tijd voor elkaar nodig, zónder de afleiding van een baby. Dus gaan ze volgende week voor – hopelijk – een weekendje romantiek naar een hotel in Bergen.

Zondag

Ineens word ik overvallen door een soort plankenkoorts. Zo’n klein mensje, ben ik nog wel handig genoeg om haar in bad te doen, te verschonen, kleertjes aan te trekken? Het is zo lang geleden dat ik dat voor het laatst heb gedaan. Ze zeggen altijd dat je dat niet verleert, net als fietsen en zwemmen. Toch ga ik een afspraak maken met Manon voor een praktijkoefening babyverzorging. Al is het alleen maar voor mijn gemoedsrust.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden