null Beeld

PREMIUMColumn

Dagboek Koen: “Dat ik zo’n hoog libido heb, wordt me evenmin in dank afgenomen”

Loretta krijgt het kennelijk nogal benauwd van Koen die bij haar is ingetrokken.

Koen

Potentie

“Moet jij niet wat iets gaan doen?”, vraagt Loretta vanochtend voor ze naar haar werk gaat. De boodschap is duidelijk: zout eens op, doe wat! Niet zo bot als ik het nu zeg, maar toch. “Neem een hobby!”, roept ze me nog na, als ik haar vanaf het balkon uitzwaai. Ik snap het wel. Ze mist de vrijheid in haar kleine appartement. Het is natuurlijk ook een overgang van alleen naar altijd samen. Dat ik daarbij ook zo’n hoog libido heb, wordt me evenmin in dank afgenomen. De laatste keer bracht ik er tegenin dat het ook iets positiefs is. “Veel mannen van mijn leeftijd hebben serieuze klachten met hun potentie.”

Daarop keek ze me spottend aan en zei: “Dit is de slechtste versiertruc ever!” Het was niet bedoeld als versiertruc, maar wel als verdediging.

Iets doen

Het klinkt nu allemaal heel dramatisch, maar dat valt mee. We hebben het supergezellig, en ik ben blij dat Loretta zo direct is, want dat levert meteen ook lucht op. Probleem is wel dat ik weinig kán doen om het huis te ontvluchten. Dit is het meest rustige seizoen voor mij qua trips en verhuur van de boten. Ik heb zo hard geklust dat de boot allang winterklaar is. En met mijn maten afspreken is ook lastig omdat na vijven sowieso alles dicht is, dus tja...

Ik installeer mezelf op de bank om met de oude X-box van Julian te gaan gamen, als ik ineens denk: Koen, waar ben je nou eigenlijk mee bezig? Loretta heeft gelijk, ik moet iets gaan doen. Me nuttig maken. Desnoods een hobby zoeken.

Opleidingen

Op mijn laptop zoek ik op freelance banen. Werken bij defensie als reservist lijkt me wel wat, maar ik blijk net te oud te zijn. Stom. Ik had me niet gerealiseerd dat je op een bepaalde leeftijd niet meer zomaar iets nieuws kunt beginnen. Overal zijn diploma’s en opleidingen voor nodig. Ik kan gaan werken bij de GGD, maar de meeste vacatures zijn voor banen waarbij je de hele dag aan de telefoon zit, en dat doe je vanuit huis, dus dan kom ik nog steeds de deur niet uit. Er is wel genoeg werk als bezorger bij de verschillende pakketdiensten.

Dan valt mijn oog op een vacature die me wel wat lijkt: ambulancechauffeur. Ik voldoe zowaar aan alle eisen, dus ik zou meteen met de opleiding kunnen beginnen van... zeven maanden! Zo lang!? Ik begin toch maar te gamen.

Benieuwd wat hieraan vooraf ging? Dat lees je hier.

De ex-vrouw van Koen, Maud schrijft ook iedere week in haar dagboek. Haar verhalen lees je hier.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden