Koen Beeld Libelle
KoenBeeld Libelle

PREMIUMKoen

Dagboek Koen: “De vraag is of we de baby ook een rol willen geven in ons leven”

Koen is misschien toch de vader van de baby van Lot. Een DNA-test is de enige oplossing om achter de waarheid te komen. Maar eerst is het tijd voor een anti-stress weekend op zijn boot.

RedactieLibelle

Het eerste anti-stress weekend op mijn boot was geen groot succes. De drie aanwezige mannen zaten zo verschillend in elkaar dat het totaal geen match was.

Boosheid

Dick, een bouwvakker uit het oosten van het land, had nog nooit op een boot gezeten en was constant zeeziek. Waar of waarom hij stress had, heb ik niet kunnen ontdekken. De tweede man was een 82-jarige weduwnaar die de dood van zijn vrouw maar niet kon verwerken. Ik had de indruk dat hij vooral door zijn kinderen gestuurd was, die het ‘gezeur’ zat waren. De laatste passagier was een man van mijn leeftijd die net als ik net gescheiden was, maar zo vol boosheid zat tegen zijn vrouw en vrouwen in het algemeen, dat ik op een bepaald moment wilde schreeuwen dat hij zijn kop moest houden.

Alles behalve een gezellig en stressvrij weekend dus. Normaal had ik dat nog wel in goede banen kunnen leiden, maar zelf zat ik ook totaal niet lekker in mijn vel. Ik bleef me maar afvragen of ik nou wel of niet een DNA-test moest eisen van Lot. Ik heb tegen Loretta gezegd dat de consequenties groot zullen zijn. Niet alleen financieel, maar ook qua gevoel. Want de vraag is dan natuurlijk of we het jongetje, dat ze de naam Kaj hebben gegeven, dan ook een rol willen geven in ons leven. Volgens Loretta zal dat in eerste instantie afhangen van de wens van Lot en haar nieuwe partner.

Nout

Lot neemt vrijwel direct de telefoon op, alsof ze op mijn telefoontje zat te wachten. “Hallo Koen.” Ik schraap mijn keel en probeer zeker te klinken. “Ja, hallo. Ik heb er samen met mijn vriendin over nagedacht en we zouden toch wel willen weten of het echt mijn zoon is.” Ik zeg het expres zo om Lot te laten weten dat ik een vriendin heb.

“Hij is jouw zoon”, zegt ze droog. “Maar als je een DNA-test wilt, geen probleem.”

“Oké, maar hoe staan jullie erin?”

“Nout heeft de ongeboren vrucht erkend, vlak voor de geboorte. Dus officieel is het zijn zoon. Daar doet die test niks aan af.” Als ik heb opgehangen, ben ik nog meer van mijn stuk. Dus een DNA-test vindt ze prima, zodat ik financieel mijn verantwoordelijkheid kan nemen. Maar verder willen ze niet dat ik een rol krijg in het leven van mijn zoon...

Benieuwd wat hieraan vooraf ging? Dat lees je hier

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden