Koen L34 Beeld Libelle
Koen L34Beeld Libelle

PREMIUMKoen

Dagboek Koen: “Ik heb echt een goed gevoel van mijn afspraak overgehouden met Rosa”

Tegen de afspraak met Maud in heeft Koen nu toch aan Rosa laten weten wie zijn vriendin is. Nu is de vraag: hoe gaat ze reageren?

RedactieLibelle

Dat hoofd van Rosa als ik een foto van Loretta laat zien. Het duurde even voor het kwartje valt bij mijn dochter, maar dan weet ze het ineens. “Dat is die verzorgster van oma, wat lachen pap!”

“Ja, lachen hè, we zijn helemaal chill samen.” Op slag verandert de uitdrukking op haar gezicht. “Nou moet je niet populair gaan lopen doen, pap.”

“Grapje”, zeg ik snel.

“Dat hoop ik want dat is juist het omgekeerde van ‘chill’.”

“Snap ik. Eén ding: wil je nog niet tegen mama vertellen. Ze vindt dat het nog te vroeg is voor jullie.”

Ontmoeten

Rosa rolt met haar ogen. “Mama denkt soms echt dat we nog vijf zijn. Ik zeg niks. Wanneer kan ik haar ontmoeten?” Ik twijfel, dit gaat wel erg tegen onze afspraak in. “Binnenkort… Misschien beter als ik het eerst ook voorzichtig aan Julian vertel.”

“Julian kan wel wat hebben hoor. Die gasten waarmee hij rondhangt nemen het niet zo nauw met relaties.”

Ik heb echt een goed gevoel overgehouden aan mijn afspraak met Rosa. Als ik er nu over nadenk stond Maud daar vroeger ook altijd tussen. Zodra er iets met de kinderen was, voelde zij zich meteen geroepen om het op te lossen. Ik kreeg niet eens een kans. Met Julian was het nog erger. Die werd zo door Maud beschermd dat het toch ergens in mijn kop zit dat hij daarom zo soft geworden is.

Aangepraat

Boter bij de vis. Dus ik bel nog dezelfde avond Julian. “Hee jongen, ik heb goed nieuws. Maar ik wil niet dat je het met mama bespreekt, oke?” Hij gaat voorzichtig akkoord. “Ik ben verliefd en wil haar graag aan jullie voorstellen. Het lijkt Rosa heel leuk.” Het is even stil aan de andere kant. “Pap, is dat niet wat vroeg?”

“Hoor wie het zegt, jullie rotzooien toch überhaupt maar wat aan, haha.”

Dan wordt plotseling de verbinding verbroken. Heb ik iets verkeerds gezegd?

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden