null Beeld Libelle
Beeld Libelle

PREMIUMKoen

Dagboek Koen: “Lot wil die vaderschapstest alleen om me financieel een poot uit te draaien”

Is baby Kaj de zoon van Koen? Een DNA-test kan het verlossende woord geven. Maar ja, daar houdt het dan ook wel weer op: de vriend van Lot heeft de baby immers erkend. Koen voelt zich niet prettig bij deze situatie.

RedactieLibelle

Ik mag dus wel een DNA-test doen om zeker te weten dat ik de vader van Lots kind ben, maar verder willen ze me uit de buurt houden. De nieuwe vriend van Lot heeft de ongeboren vrucht erkend en zal daar niet meer van afstappen. Dus waarom in vredesnaam zou ik willen weten of die baby – Kaj – ook echt mijn bloed heeft. Als ik naar hem kijk weet ik het toch al zeker, dus voor mijn eigen gevoel hoef ik het niet te doen.

Onzekerheid

Lot wil volgens mij alleen dat ik wél zo’n test doe om mij te kunnen chanteren en me financieel een poot uit te draaien. Daar pas ik voor. Loretta zei dat ze in elke beslissing achter mij staat, en zoals ze me aankeek bij die woorden, geloofde ik haar. Het was mijn eigen onzekerheid vlak na mijn ontdekking, die maakte dat ik haar oprechtheid ook in twijfel ging trekken. Alsof ik ineens wantrouwend naar het hele vrouwvolk werd... Die heb je hoor, dat soort mannen. En ik zou het aantal zeker niet te eten willen geven, want het zijn er veel meer dan je denkt.

Het gekke is dat ik voor het eerst sinds lange tijd weer behoefte heb om Maud te bellen. Ik toets haar nummer in en net voor de telefoon overgaat, komt Loretta binnen. Ik hang meteen op. “Hoe is het, dushi?”

“Goed! En met jou, schatje?” Mijn stem klinkt schijnheilig. Alsof ik op het punt stond vreemd te gaan. “Moe, maar zeker niet voldaan. Het lijkt wel of na de zomer iedereen heeft besloten om niet meer te komen. Zelfs de meest trouwe vrijwilligers laten het afweten.” Loretta ploft op de bank en begint haar schoenen uit te trekken.

Negatieve stemming

“Ach, na de vakantie zijn mensen vaak druk met het opstarten van hun levens”, zeg ik om haar negatieve stemming wat te temperen.

“Vast, maar het is toch geen seizoenswerk wat zich in ons verzorgingstehuis afspeelt. Het is van iedere dag en iedere nacht. En die arme meneer De Bie gaat het niet lang meer redden en we kunnen zijn enige dochter niet bereiken. Ze is zelf zo’n schat die altijd een lief woordje voor mij over had.” Ze legt haar voeten op de salontafel.

Ik schuif naast haar op de bank en kus haar in haar nek. “Misschien dat deze man je vandaag wat kan opbeuren. Glas wijn?”

“Graag.”

“Is Maud er ook niet geweest?”, vraag ik nonchalant.

“Al een week niet gezien.”

“Ik ga morgen wel even langs bij Babs.”

Loretta draait haar gezicht naar me toe. “Da’s lief.”

Benieuwd wat hieraan vooraf ging? Dat lees je hier
De ex-vrouw van Koen heeft ook een dagboek, dat lees je hier

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden