L40_koen Beeld
L40_koen

PREMIUM

Dagboek Koen: “Na de vrijpartij voel ik me een stuk beter. Maar slapen lukt niet”

Koen is gefrustreerd over alles wat er niet goed gaat in zijn leven en reageert zich af op Maud.

Redactie

Ik zit tegen Loretta te klagen dat Maud altijd tussen mij en de kinderen heeft gestaan. Dat ze de kinderen letterlijk bij mij vandaan hield als er problemen waren om zelf een soort reddersrol te kunnen vervullen. Zogenaamd om mij niet lastig te vallen, want ik was altijd druk met werk, maar daar vroeg ik totaal niet om. “Eigenlijk heeft ze me daardoor totaal buitenspel gezet in het emotionele leven van mijn kinderen”, sluit ik mijn klaagzang af.

De band verbeteren

Loretta kijkt me onderzoekend aan. “En dat had jij nooit door?”, vraagt ze dan.

Ik weet even niet waar ze naartoe wil.

“Ik bedoel: al die jaren heb je dat nooit doorgehad en nu ineens is het kwartje gevallen. Dat klopt toch niet, Koen? Ik denk dat je dat heus wel in de gaten had, maar dat het je ook goed uitkwam.”

“Zeg, aan wiens kant sta jij eigenlijk?”, flap ik eruit.

Ze begint te schaterlachen en kijkt me dan hoofdschuddend aan. “Ik sta aan mijn eigen kant. Dat weet je nou inmiddels toch wel.” Dan pakt ze mijn hand en drukt er een kus op. “Ik kan best een eindje meegaan in je verhaal, maar we gaan niet de zielige vader uithangen die nooit een kans kreeg van zijn vrouw. Want jij weet net zo goed als ik dat het zo niet in elkaar zit. Bovendien doe je alsof het voor eeuwig en altijd te laat is. Je kunt letterlijk nu beginnen met het verbeteren van de band met de kinderen.” Dan staat ze op. “Ik ga naar bed, ga je mee?”

Tijd verlummelen

Na een korte maar hevige vrijpartij voel ik me een stuk beter. Hoewel, het lukt me niet echt om de slaap te vatten. Als het waar is wat Loretta zegt, moet ik meer energie gaan steken in de dingen die er echt toe doen. Ik ben met veel dingen bezig, maar ben ook veel tijd aan het ‘verlummelen’. Serietje kijken, lang koffiedrinken – of borrels - met wat vrienden in de haven. Ik laat me leiden door de waan van de dag, terwijl ik ook een deel van mijn tijd zou kunnen besteden aan mijn kinderen.

Als ik na een onrustige nacht aan Loretta vertel wat ik van plan ben, moet ze opnieuw lachen. “Ik ben benieuwd hoe ze reageren als hun vader elke dag bij ze op de stoep staat. Kom gewoon vandaag weer eens mee naar je ex-schoonmoeder. Daar doe je haar én mij een plezier mee.”

Benieuwd wat hieraan vooraf ging? Dat lees je hier
De ex-vrouw van Koen heeft ook een dagboek, dat lees je hier

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden