The happy young woman makes morning stretch. Smiling girl enjoying her life. Body positive and health care concept. Beeld Getty Images/iStockphoto
The happy young woman makes morning stretch. Smiling girl enjoying her life. Body positive and health care concept.Beeld Getty Images/iStockphoto

Dagboek van Willeke: “Heb je een geheime aanbidder, Wilsie?”

Willeke is de kleindochter van Anne-Wil en de puberdochter van Manon. Iedere woensdag houdt ze een dagboek bij voor Libelle. Deze week heeft ze een hele fijne Sinterklaas én ontvangt ze een geheimzinnig pakketje...

Online redactie LibelleGetty Images/iStockphoto

Zaterdag 5 december

Ik lig vroeg in bed en glunder na van Sinterklaasavond, die opmerkelijk gezellig was dit jaar. Ik had voor iedereen een cadeautje, en had écht m’n best gedaan op de gedichten. Boy, die volgens mama nogal een afkeer heeft van dit feest, zat hardop te lachen en was zelfs blij met mijn cadeau (een bidon met tekst erop: Help, de vriend van mijn moeder is klusser!). Ik heb de trui aan die ik van mama heb gekregen, en waarvan ik weet dat hij nieuw is en duur. Die lieve mama deed nog alsof het een tweedehandsje was, zodat ik het niet zonde zou vinden van het milieu. Ik speelde het spelletje mee, omdat ik het zo lief van haar vond. Ze doet zo haar best dat het soms mijn hart breekt. Maar goed, dat vergeet ik dan weer de volgende dag als we ruzie maken over de afwas.

Ik ben vroeg naar bed gegaan omdat het me ineens zo uitputte, al die gezelligheid. Steeds vaker ben ik alleen rustig als ik in mijn eentje op mijn kamer zit. Dan maakt de gedachte aan ergens heen gaan me al kortademig. Als ik uit school kom sluit ik me op en scroll ik eindeloos op mijn laptop. Foto’s van meisjes die interessantere levens hebben dan ik. Bloedmooie meisjes, slank met volle borsten. Dunne polsen met tatoeages erop. Meisjes die lang golvend haar hebben en knappe vriendjes om mee op vakantie te gaan. Meisjes met zware oogmake-up, meisjes met sigaretten, meisjes die moeiteloos worden opgetild door een jongen. In mijn hoofd ontstaat een bodemloze collectie aan deze beelden, en ik kan er niet mee stoppen, al weet ik dat ik er niet blijer van word. Met een zucht scroll ik verder.

Zondag 6 december

Ik sjok de keuken in, waar Robbert een enorme kom cruesli zit weg te werken. Ik hoop dat Robbert het pak niet weer heeft leeggegeten. Ik schud het pak en er rolt één miezerige amandel uit.

“Jezus Rob, moet je nou elke dag mijn ontbijt opvreten?”

“Jij mag anders ook wel een keertje het ontbijt overslaan, spekkie. Ik dacht dat die vega’s allemaal superskinny waren.” Hij grijnst vilein. Mijn wangen worden knalrood.

Rob maakt maar een grapje, zeg ik tegen mezelf. Maar weet hij dan helemaal niet meer wat voor problemen ik met eten heb gehad? Ik ga niet in dat patroon terugvallen, dat heb ik mezelf beloofd. Maar de gedachte knaagt aan me: inderdaad, ik heb niet goed opgelet, ik ben verslapt, ik heb mezelf alles laten eten, als het maar vegetarisch was… Ik steek mijn middelvinger op naar Robbert en pak een mandarijn van de fruitschaal.

Boy komt binnen in zijn hardloopoutfit. Hij heeft een klein pakketje in zijn hand en een veelbetekenende blik op zijn gezicht. “Wilsie, volgens mij was de Sint nog niet helemaal klaar met jou! Of heb je een geheime aanbidder?”

Ik gris het pakje uit zijn hand. Het is inderdaad voor mij, in een handschrift dat ik niet herken. Ik hol naar mijn kamer om het open te maken. Ik scheur het open en er vallen tientallen papieren zakjes uit. Het zijn zaadjes! Bloemzaad, groentezaad, kruiden, fruit… zou het van Lotte komen? Nee, haar hanenpoten herken ik uit duizenden. Iemand anders dus. Maar wie? Er staat geen afzender op. Maar er zit wel een briefje in de envelop, met een gedicht:

Omdat ik niet je nummer had,

Moest het wel zo ver komen

Dat ik je per brief vragen moet:

Knuffel je alleen maar bomen?

Het dagboek van Anne-Wil (oma Willeke) kun je op Libelle Premium lezen >

Of neem een abonnement op het exclusieve dagboek van Manon dat je per e-mail ontvangt:

Tekst: Charlotte Remarque. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden