null Beeld

Dagboek van Willeke (kleindochter van Anne-Wil): “Je bent toch geen kind meer? Hij wil sex met je!”

Willeke is de kleindochter van Anne-Wil en de puberdochter van Manon. En sinds kort houdt ook zij een dagboek bij voor Libelle. Ze is bijdehand, maar ook weleens onzeker. Over haar uiterlijk bijvoorbeeld en over sex, want dat wil haar nieuwe vriend wel, maar zij nog niet. Ze spookt van alles uit en heeft zo haar twijfels over de relatie van haar moeder. Iedere woensdag lees je haar dagboek op Libelle.nl.

Online redactie Libelle

Vrijdag

Naar Griekenland! Boy heeft ons gisteren verteld dat we 2 weken lekker gaan dobberen op een eiland. Ik ga Adam wel missen, natuurlijk… maar als hij me 2 weken niet ziet, wil hij me misschien juist meer. Ik moet een bikini hebben. Ik besluit om Melissa mee te vragen naar het winkelen morgen. Ik ken haar niet al te goed, maar zij overtreedt wel vaker de regels, en ik heb iemand nodig bij wie ik zogenaamd kan logeren terwijl ik eigenlijk bij Adam ben. Kortom, iemand die bereid is om voor me te liegen. Ik heb geen zin in een kruisverhoor van mama.

Zaterdag

Melissa en ik staan in een kledingwinkel. Ik heb een knalgele bikini gekocht en zij een badpak met tijgerprint. Ze staat met openhangende mond tegenover me. “Je gaat bij Adam logéren vanavond?!” Er verschijnt een vilein glimlachje op haar gezicht. “Je weet wat hij daarmee bedoelt, toch? Logeren, zeg. Je bent toch geen kind meer? Hij wil sex met je!” Ze ziet dat ik schrik en moet nu echt lachen. “Beter koop je meteen wat sexy ondergoed. Ik zag je net wel in het pashokje, met je Elmo-onderbroek.” Zou Melissa gelijk hebben? Wil Adam echt met me naar bed? Hij is ouder dan ik, dan is dat natuurlijk hartstikke normaal… mijn hart maakt een misselijk sprongetje terwijl Melissa me een handjevol strings aanreikt. Ik moet maar gewoon durven. Eens moet de eerste keer zijn.

Zaterdagavond

Adam en ik zitten op zijn bed. We kijken Friends, een oude serie uit mama’s tijd. Ik sta versteld van hoe zorgzaam Adam is, hij heeft voor me gekookt en zelfs zijn kamer ziet er iets minder ontploft uit dan normaal. Jennifer Aniston loopt het beeld in, in een kort ruitenrokje. “Oefff”, zucht Adam en hij maakt een gebaar naar zijn laptopscherm. “Blondjes zijn fakking geil.” Ik denk aan mijn eigen saaie haar, sluik en donker, en Adam heeft het door. “Niet zo kijken, meis. Ik vind jou toch ook hartstikke geil. Kom eens hier.”

Hij klapt de laptop dicht en trekt me op schoot. Dit vind ik fijn, als we alleen zijn zonder zijn vrienden, als alle aandacht voor mij is. Hij zoent me met zijn armen om mijn middel. Dan voel ik zijn duimen mijn broekband in glippen. Ik wiebel weg van zijn handen en meteen pakt hij me opnieuw beet, 1 hand die me dichter tegen hem aan drukt en 1 hand op mijn borst. Weer graait hij naar mijn broek, trekt hij aan de ritssluiting. Plotseling voel ik me alsof ik opgesloten zit, alsof ik geen adem krijg. “Doe even niet”, zeg ik zachtjes en ik probeer zijn hand te pakken. Hij trekt zijn hand weg en pakt me bij mijn billen. Zijn ogen weerkaatsen het licht van zijn nachtlamp, waardoor het lijkt alsof er vuur brandt in zijn hoofd. “Waarom stel je je zo aan? Je bent toch mijn meisje?”

Ik besef dat ik op het punt sta om te huilen. Ik wil niet dat hij me zo ziet. Met een woest gebaar zwaai ik mijn benen het bed af en ren ik naar beneden. Waarheen? Ik kan niet naar huis. Het is midden in de nacht.

Zondag

Het is 5 uur ‘s ochtends. Ik lig opgerold op de bank. De muffe wollen deken die ik in de gangkast heb gevonden jeukt en broeit, maar ik wil me bedekken. Alleen al tegen de muggen die door het open raam naar binnen zoemen. Ik houd mijn adem in om beter te kunnen luisteren: hoor ik Adam boven rondlopen? Komt hij naar beneden om het goed te maken? Mag ik dat überhaupt willen? Zodra het licht wordt ga ik weg, besluit ik. Hoe kan ik hem aankijken nu? Ik weet niet eens wie er boos is op wie, wiens schuld deze mislukte avond is. Heb ik hem teleurgesteld of hij mij?

Meer dagboeken lezen?

Je leest het Dagboek van Anne-Wil hier >

Nieuwsgierig naar het Dagboek van Manon (de moeder van Willeke)? Neem dan een abonnement op deze exclusieve e-column:

Tekst: Charlotte Remarque. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden