Femke Beeld Ester Gebuis
FemkeBeeld Ester Gebuis

Femke

Het hele weekend was één euforische ervaring

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Ouderkerk. Deze week schrijft ze over jubelen in plaats van klagen.

Kijk, we mogen natuurlijk niet klagen. Zolang we gezond zijn en in vrijheid leven, elke dag te eten hebben, kunnen bellen en appen met onze vrienden, op 1,5 meter wijn kunnen drinken met de buurtjes in de tuin, nee echt, dan mogen we niet klagen. Maar dat doen we natuurlijk wel. We klagen over de schoolsluitingen, over de coronakilo’s, over hoe lang we het zonder restaurants en cafés hebben moeten doen en over de winkels waar we niet heen mochten.

Stom

Of ik ook klaag? Nou, inmiddels kennen jullie me een beetje, hè? Ik kan goed klagen en ik kan ook flink verontwaardigd zijn over hoe dingen het afgelopen jaar zijn gegaan. Ik pretendeer alleen niet dat ik het beter weet dan de mensen die aan het roer staan van dit land. Heel soms wel, maar later moet ik dan toch ook weer toegeven dat het een lastig ding is, een pandemie. Al zijn sommige beslissingen wel echt stom geweest.

Maar vandaag ga ik niet klagen, ik ga jubelen. Omdat we na een periode van onthouding en beperkingen zó ontzettend blij kunnen zijn als iets weer kan of mag. Afgelopen weekend was ik met een vriendin in een heerlijk hotel, compleet met sauna en jacuzzi op de kamer. We hadden flink wat geld verzameld in de stille coronatijd, dus we trakteerden onszelf. Ook gingen we sinds lange tijd weer eens ouderwets winkelen.

Schandalige hoeveelheid tassen

Winkel in, winkel uit. De verkoopsters waren net zo enthousiast als wij dat ze weer open waren. We konden elkaar wel omhelzen… Helaas mocht dat dan weer niet. Na het winkelen en in het bezit van een schandalige hoeveelheid tassen, was het tijd voor een terras. Met een glaasje wijn en een bitterbal en och doe eens gek, ik neem óók nog een gin-tonic.

Gierend van de lach en onmiddellijk dronken (want sinds die pandemie is mijn alcoholinname drastisch gedaald en ben ik niks meer gewend) liepen vriendin en ik naar het luxe hotel, waar we op de kamer dineerden. Met kreeft (heel decadent) en wijn die we bij de slijter op de hoek hadden gekocht en in ons koffertje hadden meegesmokkeld (minder decadent). Het hele weekend was één euforische ervaring en toen ik weer thuis was, besefte ik dat ik probleemloos twee hele dagen niet had geklaagd.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden