Couple cheering with glasses of red wine. Beeld Getty Images
Couple cheering with glasses of red wine.Beeld Getty Images

PREMIUMMaartje en de meisjes #90

Maartje en de meisjes - deel 90: “Ik mis hoe ik me voel bij Judith. Vurig en vol levenslust”

Het is een zalige vakantie op Vlieland en Suus haalt Maartje over om een tandem te huren. Gierend glijden ze door de duinen en iedereen is blij. En toch knaagt er nog iets: waarom blijft Judith zo stil?

RedactieGetty Images

Vijf dagen later is het knappe meisje uit de bediening van vorig jaar er nog steeds niet. Blijkbaar had ik daar toch een beetje op gehoopt. Verder is er hier geen vrouw, of man, met wie ik zou willen ruilen. Ik zie Suus en Dirk geroutineerd het gezin draaien, met af en toe een lach en een knuffel naar elkaar. En hoe onwennig deze alleenstaande-moedervakantie ook is; ik mis Jochem niet. Ik mis Judith wel. Of nou ja, haar aandacht. Ik mis hoe ik me voel bij Judith. Vurig en vol levenslust. En het gekke is, nu ik weet dat zij ook anderen date voelt het alsof mijn ontdekkingstocht staakt, terwijl ze me juist alle ruimte geeft. Ik was duidelijk nog niet uitontdekt met haar.

Genieten

“Maar lieverd, je hoeft toch ook helemaal niet te stoppen”, zegt Suus. “Je mag blijven genieten. Oké, jullie gaan niet trouwen. Nou en?”

Ik knik.

“Blijkbaar houd ik nogal aan die vorm vast. Alles in mij roept dat ik Judith op de plek van Jochem wil zetten, maar dat kan natuurlijk helemaal niet.”

“Nee!”, roept Suus. Ze klinkt bijna boos. “En dat hoeft ook helemaal niet. Júist niet, zou ik bijna zeggen. Want jeetje vrouw, jij hebt je portie ellende wel even gehad dacht ik zo. Ga gewoon lekker genieten en wennen aan je nieuwe zelf en je nieuwe leven. Zolang je het maar veilig doet.”

Beflapje

We lachen allebei, terugdenkend aan ons gesprek eerder dit jaar toen ik Suus voor het eerst over mijn vrouwenavontuur vertelde en zij met grote ogen vroeg of ik dan een beflapje gebruikte. Suus is nogal van de hygiëne.

“Het is dat we niet op elkaar vallen, Suus”, grap ik, “want in een volgende relatie wil ik dat het is zoals dit. Stralend, met humor en met een lekker wijf.”

Tinder

“Kom eens staan”, dirigeert Suus. “Ja, zo, en dan je gezicht iets meer naar links. Naar het duin ja. Maak ik een paar mooie foto’s van je, voor op Tinder vanavond.”

“Vanavond?”, roep ik verbaasd.

“Yep. Ik maak foto’s en schrijf een leuk verhaaltje over jou, zodat je gevonden wordt door allerlei leuke meisjes.”

“Leuke meisjes?”

“Meisjes. Vrouwen. Wat je wil. Ohhh ja en dan ga ik voor jou matchen! Ha! Dat is pas avontuur!” Suus ziet het wel zitten, geloof ik.

Matchmaker

En dus zitten we vier uur later, met de tweede fles wijn inmiddels op tafel en Dirk op de achtergrond, samen foto’s van mij uit te zoeken.

“Die met je haar los moet je doen!”, roept Dirk van achter ons. “Die is knap.”

We kijken allebei verbaasd op.

“Ja, hallo, is toch zo?”, verdedigt Dirk zich. En Suus en ik gieren het uit.

“Oké”, zegt Suus. “Dus we hebben knap, sportief en nu moeten we er nog eentje die warmte uitstraalt. Want je bent ook heel warm en lief, Maartje. Daar zullen vrouwen ook op vallen.”

Zo’n rondje Tinder aanmaken blijkt verrassend goed voor mijn ego. Suus maakt mijn nieuwe profiel heel anders dan ik dat ooit zelf deed, en ik ben blij verrast. Ze zet zelfs mijn lievelingsliedje van The Black Keys er nog bij.

“Muziek is allesbepalend, Maartje. Vertrouw mij maar.”

Die Suus. En ik maar denken dat ik hier de matchmaker was.

“En nu gaan we matches zoeken”, zegt Suus. “Ik ga eerst. Voor jou hè, voor jou.”

Zou het?

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden