null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Maartje en de meisjes - deel 91: “We chatten de hele dag door en behalve wat opruimen kom ik nergens aan toe”

Het is tijd voor actie, vinden Suus en Maartje en dus maakt Suus een nieuw Tinderprofiel aan, met nieuwe foto’s. Voor Maartje. Hup naar een nieuw avontuur.

RedactieGetty Images

Mijn nieuwe leven

De wasmachine draait op volle toeren, overal ligt zand. Drie koffers, twee tassen, drie slaapzakken en een hele lading handdoeken: alles mag ik in mijn eentje opruimen. Mats en Nine liggen uitgeteld op de bank en het liefst zou ik ernaast gaan liggen. Maar ja, als ik de vakantiespullen niet opruim, dan doet niemand het. Ook dat is een van de jammere consequenties van mijn nieuwe leven als single moeder. Jochem was altijd de doorpakker die meteen alles geregeld wilde hebben, ik ben meer van het uitstellen. En terwijl ik zuchtend boven die muffe tassen hang denk ik: mijn leven, mijn regels. En dus stapel ik de laatste twee koffers op elkaar, pak een boek en kruip met mijn boek bij de kinderen op de bank. Met chips en sinas. Mijn huis, mijn regels. Ha!

Hoe is het? appt Lies die avond. Morgen even bellen? Lekker zakelijk Lies, mompel ik in mezelf. Maar ze heeft wel gelijk. We zouden na de vakantie nog eens praten over haar plan om samen een bureau te beginnen. Eerder zei ik al dat mijn hoofd er nu niet naar staat, maar ze wil wel graag dat ik met haar meedenk. Ik laat dit appje maar even voor wat het is. Werk en plannen zijn pas volgende week weer aan de beurt.

We doen het goed

De volgende ochtend staan Mats, Nine en ik al om 10.00 uur bij Jochem op de stoep. Een tikkeltje verwilderd doet hij de deur open.

“Oh, eh, is het al 10 uur?”

“Hee papa!” roept Mats.

“Je stinkt pap!” roept Nine. Ik sta niet dichtbij genoeg om haar gelijk te geven, maar geloof haar meteen.

“Gaat-ie?” vraag ik dus maar.

“Ja, zeker, zeker,” antwoordt Jochem. “Kom binnen. Let niet op de rommel, ik heb me blijkbaar vergist in de tijd.”

Eenmaal binnen spieden mijn ogen razendsnel langs alle hoeken van het huis. Met die rommel valt het reuze mee, maar ik zie wel vieze bierglazen en wijnglazen op zijn aanrecht staan.

“Marco en Vincent waren hier gisteren”, verklaart Jochem zonder dat ik ernaar vraag. “Werd een latertje natuurlijk.”

Ik glimlach. Het doet me goed dat Jochem zich goed vermaakt.

“Hee lieverds, mag ik nog een knuffel? Ik heb jullie wel gemist hoor!”

En hup, daar vliegen de aapjes om zijn nek. Mats laat meteen weer los, want kroelen is natuurlijk niet cool.

“Koffie?” vraagt-ie. En zo zitten we anderhalf uur later nog te kletsen over Vlieland, werk, de kinderen en de school die weer begint. We doen het goed.

M&M

Eenmaal thuis moet ik weer even wennen aan de stilte. Ik ruim als een razende de vakantie-leftovers op en plof dan weer op de bank. Deze keer met Tinder. De swipe-actie van Suus heeft me tot nu toe twee matches opgeleverd en waar de één meteen al afviel vanwege vijf foto’s met haar hond - echt Suus, wat dácht je? - is die andere misschien wel leuk. Een vrouw van 45 uit Utrecht, met haar zwarte boblijn niet direct het type waar ik op zou vallen, maar ze appt fijne vragen en blijft ver weg van de geijkte ‘hoe was je dag’ dooddoeners. Miranda heet ze.

‘We zouden wel een lekker hapje zijn samen’, lees ik.

‘Oh ja?’ typ ik terug.

‘M&M!’

Ik grinnik. ‘Alle gele zijn voor mij’, antwoord ik.

‘Zeker, want ik heb de rode al op natuurlijk.’

We chatten de hele dag door en behalve wat opruimen kom ik nergens aan toe. En dat is prima.

Ik eet mijn pasta pesto append, vouw de was append en krijg op Netflix maar geen serie gekozen. Lies heb ik nog steeds niet gebeld.

‘Ik weet niet hoe het met jou zit’, schrijft ze, ‘maar ik ben razend benieuwd naar je. Vind je het goed als ik je zo even bel? Of is dat raar?’

Drie seconden later heeft ze mijn 06. Kom maar op met die nieuwe avonturen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden