null Beeld Getty Images/Maskot
Beeld Getty Images/Maskot

PREMIUM

Maartje: “Ik sla mijn armen om Nine heen en voel de tranen prikken in mijn ogen”

Maartje beleefde met Judith een wel hele zwoele zomeravond en ontdekt een nieuwe, wilde kant van zichzelf. Het belooft een zinderend seizoen te worden.

RedactieGetty Images/Maskot

“Depay! Depay! Kom op man!” brult Dirk door de tuin.

“Het is Memphis,” corrigeert Nine.

“Ach, wat maakt het uit,” mompelt hij. “Depay is gewoon Depay.”

In de steek gelaten

We kijken voetbal bij Suus en Dirk in de tuin. Waar Mats de hele wedstrijd op het puntje van zijn stoel zit, blijkt Nine opvallend geëngageerd. Zo ken ik haar helemaal niet.

Grappig wel, voor een 8-jarige.

“Nee hoor,” houdt Nine vol. “Ik zag op tv dat hij zich Memphis noemt, omdat zijn vader hem in de steek gelaten heeft. Hij verdient de titel van vader niet, vindt hij.”

Dirk luistert maar half, want inmiddels mist Malen net een hele mooie kans.

“Wat weet je dat goed, schatje,” complimenteer ik mijn grote kleine meisje.

“Ja. Ik weet zelf ook hoe het is als je vader weggaat,” zucht ze.

Beladen vraag

Ik sla mijn armen om haar heen en voel de tranen prikken in mijn ogen. Nine zelf kijkt er verrassend nuchter bij.

“Voelt het zo voor je?” vraag ik. “Alsof papa is weggegaan? Hij is in een ander huis gaan wonen, maar je ziet hem toch nog gewoon?”

Ze knikt. “Dat wel, maar hij heeft nooit gevraagd of ik bij hem kom wonen. Mag ik nog een bitterbal?”

Het is er de setting niet naar om verder te praten, en eerlijk gezegd weet ik ook niet precies wat ik moet antwoorden.

Vakantievoorpret

Nine en Mats hebben hun interesse in de wedstrijd inmiddels verloren en nemen nog een duik in het lauwe badje in de tuin. Zand op de bodem, gras in de hoeken. Het maakt ze allemaal niks uit.

“Gaat-ie meis?” vraagt Suus. “Je ziet eruit alsof je nog wel een wijn kunt gebruiken.”

“Ja,” antwoord ik op de wijn. En ook een beetje op de ‘gaat-ie’. Want ja, het gaat ook heus wel. Ik voel gewoon veel. Dat is alles. Daar wil ik het vooral niet over hebben, en aangezien aanvallen de beste verdediging is, stel ik Suus een vraag over haar favoriete onderwerp: eten.

“Zullen we een challenge doen, Suus? We koken om de week iets lekkers voor elkaar en dan moet de ander raden uit welk land het gerecht komt. Een soort vakantievoorpret.”

“Jaaa! Lijkt me énig!” joelt Suus. “Vrijdag bij jou?”

“Yes!” lach ik.

Vakantieliefde

“Ga je eigenlijk nog naar Vlieland dit jaar? Dirk en ik gaan wel, dus misschien wel leuk als jullie ook weer een tent boeken.”

Lichte botsing in mijn hoofd. Mijn eerste gevoel is dat ik naar een nieuwe plek wil, waar ik niet eerder met Jochem was. Aan de andere kant zie ik mezelf ook niet hele avonden in mijn eentje voor de tent slijten.

“Je hebt ook van die vakanties speciaal voor éénoudergezinnen,” gaat Suus verder. Alsof ze zojuist mijn gedachten kon lezen. “Een collega van mij heeft dat twee jaar geleden gedaan en was razend enthousiast. Ze duikelde er zelfs een nieuwe liefde op.”

“Oh gut, daar moet ik nu helemaal niet aan denken,” zucht ik. “En al helemaal niet met de kinderen erbij.”

Op date

“Snap ik hoor,” glimlacht Suus. “Denk er maar even over. Je bent van harte welkom bij ons op Vlieland. En als jij dan op date wil met die knappe serveerster van vorig jaar, pas ik wel een avondje op Nine en Mats.”

Ik geef haar een kus op de wang. Suus is mijn liefste vriendin.

Nine heeft de grootste lol en ik laat mijn zorgen even voor wat ze zijn. Morgen bespreek ik ons gesprek wel even met Jochem, maar voor nu is het rust.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden