Agnes Hofman: “Ja, ik ben Team Rachel in dit Hazes-drama” Beeld /
Agnes Hofman: “Ja, ik ben Team Rachel in dit Hazes-drama”Beeld /

Agnes Hofman: “Ja, ik ben Team Rachel in dit Hazes-drama”

Agnes Hofman (41) is lifestyle journalist met Nederlandse en Braziliaanse roots. Ze woont in Lissabon met T., haar zoon van 21. Ze schrijft op Libelle.nl over haar leven, loslaten en gelukkig(er) worden.

Redactie/

Nietsvermoedend zat ik gisteren te NetflixenThe Flight Attendant, aanrader! – tot ik van een vriendin dramatisch WhatsAppje kreeg: de pleuris was op social media uitgebroken: Rachel Hazes reageerde snedig en met gestrekt been onder een post van voormalig schoondochter Monique, maar richtte zich tot dochter Roxeanne. Het onderwerp was een hondje. Het resultaat was een bak bagger die over weduwe Hazes werd gestort.

Duizenden comments bekritiseerden haar moederschap, karakter en looks. Monique reageerde daar niet op, die vierde immers de tweede verjaardag van haar pup. Een antwoord van Roxeanne kon ik ook niet vinden tussen de duizenden reacties.

Familievete

Natuurlijk smul ik van showbizz gossip. Wie niet? Maar is deze situatie eigenlijk niet heel tragisch? De drie dames in kwestie hebben meer met elkaar gemeen dan gedacht wordt. Uit ervaring kan ik zeggen dat Roxeanne vriendelijk en professioneel is. En nee, niet alleen tegen mij, de interviewer, maar ook tegen degene die het kopje koffie kwam brengen. En dat is minstens zo belangrijk. Van collega’s begrijp ik dat ze dezelfde ervaringen hebben met zowel Rachel als Monique; hartelijke dames die zichzelf niet zo serieus nemen. Heel verfrissend.

En daarom vind ik het zo jammer dat deze familievete zo publiekelijk wordt gevoerd. We kennen de details niet. Geen idee waar het precies misging. Of waar die reactie van Rachel vandaan komt. Is het woede of gewoon diep verdriet?

Rachel heeft nogal wat meegemaakt. Zoals we in Kleine Jongen, Het Echte Leven van André Hazes zagen – de meest recente docu over Hazes – was Rachel de 15-jarige babysitter die door de vader des huizes werd verleid. En omdat ze zelf had meegemaakt hoe het was om een groot leeftijdsverschil te hebben met haar partner, had ze moeite met het feit dat haar twintigjarige zoon thuiskwam met een vrouw van 37.

Taak van de moeder

Maar zeg eens eerlijk, zouden we dat allemaal niet even lastig vinden? Ongedacht hoe mooi, lief en geweldig Monique is. Natuurlijk roepen we vanaf de zijlijn dat we vooral willen dat ons kind gelukkig is. Maar is het als moeder ook niet onze taak om ons kind te wijzen op eventuele complicaties die het leven kan brengen. Dat zij zeven jaar geleden al zag dat haar zoon van twintig wellicht nog niet helemaal klaar was om zich te settelen?

Ik zou ook geen slingers ophangen als mijn zoon van bijna 22 thuiskomt met een vrouw van mijn leeftijd. En temperamentvol als ik ben, zou ik hem en haar ook echt laten weten hoe ik erover denk. Ja sorry, ik ben Team Rachel in deze. En ik gun het haar, maar ook Monique en Roxeanne dat ze op een dag allemaal hun samen door een deur kunnen. Omdat het rust geeft. En omdat beide kleinzoons quality time met oma verdienen, ondanks de soms onhandige acties van Rachel.

Laten we hopen dat die grote verzoening ooit komt. En nee, dat hoeft niet per se op social media. Dan kan ik ook gewoon zonder afleiding mijn serie kijken.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden