Familie Heide in 'Steenrijk, straatarm' Beeld Screenshot Talpa
Familie Heide in 'Steenrijk, straatarm'Beeld Screenshot Talpa

Alleenstaande vader Marco ontroert ‘Steenrijk, straatarm’-kijkers: “Wat een schrijnend contrast”

In de Steenrijk, straatarm-aflevering van woensdag ruilde het ‘rijke’ gezin Adema een week van leven met de ‘arme’ familie Heide. Dat resulteerde in een volgens kijkers hartverwarmende aflevering.

Demi SchoenmakersScreenshot Talpa

Vooral de ‘arme’ Marco en zijn zoons raken een gevoelige snaar.

Steenrijk

Vastgoedondernemers Wesley en Alicija Adema hebben het goed voor elkaar. Vroeger droomde Wesley ervan om miljonair te worden en inmiddels runt hij samen met zijn vrouw verschillende vastgoedprojecten en ondernemingen. Geld is geen issue meer. “Als wij nu besluiten om naar Dubai te vliegen, dan doen we dat. We hoeven niet te kijken of we dat wel kunnen. Wij hebben niet echt een budget meer”, zegt hij. Het is dan ook even schrikken als ze ineens nog maar € 90 te besteden hebben in Steenrijk, straatarm.

Alleenstaande vader

Ondertussen kunnen Marco Heide en zijn zoons hun ogen niet geloven. Zij mogen ineens € 2750 uitgeven. De tranen springen in Marco’s ogen. “Doen zij hier één week mee?” De alleenstaande vader zit financieel krap sinds hij scheidde van zijn vrouw. Zij ging vreemd en vertrok uiteindelijk. Sindsdien zorgt Marco in z’n eentje voor de kinderen. Niet lang daarna verloor hij ook nog zijn baan als timmerman, omdat het bedrijf waar hij werkte failliet ging. “Twee klappen in één keer, dat heeft mij wel echt zeer gedaan”, vertelt Marco. Hij worstelt met het vinden van een nieuwe baan, waardoor ze het thuis niet breed hebben.

Extra hulp

Het weekbudget van de familie Adema komt dan ook als geroepen. Marco besteedt het geld gelijk goed. Zo gaan de mannen onder andere shoppen, zodat de twee zoons weer even vooruit kunnen. Verder mochten ze alle drie met Wesley meerijden in de Lamborghini’s. Hij zette ze af bij de Efteling. En als bonus regelde Wesley nog dat Marco’s zoons voortaan niet meer en slaapkamer hoefden te delen. Samen met zijn vrouw knutselde hij van een paar pallets een extra bed.

Lovende reacties

Als kers op de taart bood Wesley Marco aan om zijn leven als timmerman weer op te pakken in een van zijn projecten. De kijkers zijn onder de indruk van alle hulp van Wesley en zijn familie. Ook laten ze weten erg met de familie Heide mee te leven. Marco zorgt ondanks het kleine budget goed voor zijn zoons en ze vinden dan ook dat ze deze fijne week verdienden.

Bron: Steenrijk, straatarm

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden