Theaters Beeld Getty Images
TheatersBeeld Getty Images

Amsterdams theater tijdelijk omgedoopt tot kapsalon: “Mensen worden vermaakt én geknipt”

Winkels mogen weer open en hetzelfde geldt voor hogere scholen en universiteiten, maar de horeca en cultuursector blijft voorlopig nog op slot. Als antwoord op deze maatregel wordt theater de Kleine Komedie te Amsterdam tijdelijk een kápsalon.

Anne-Flore MullerGetty Images

Het idee komt van acteur Diederik Ebbinge en cabaretier Sanne Wallis de Vries.

Cultuursector blijft op slot

Na de persconferentie vrijdagavond werd bekend dat de horeca en cultuursector nog op slot blijft, tot er een tweede versoepeling mogelijk is. Om theatermakers en theaterliefhebbers een hart onder de riem te steken, bedachten Diederik en Sanne Wallis een bijzondere oplossing om alsnog op de planken te kunnen staan: een kapperszaak ín een theater.

Kapperszaak in theater

Er doen allerlei verschillende cabaretiers mee aan het initiatief. Diederik Ebbinge vertelt aan NOS dat er twee professionele kappers in het theater aanwezig zullen zijn en dat de wachtende mensen in de zaal geplaceerd worden. Wijzend naar het podium zegt hij: “En hier staat dan de cabaretier de mensen die geknipt worden en de wachtende te vermaken.”

Geen actie

Diederik benadrukt dat het geen actie tegen de maatregelen is: “Mensen zijn al lang niet naar de kapper of naar het theater geweest. Die willen heel graag geknipt worden en vinden het heel leuk om vermaakt te worden, dus hebben wij een kapper gecreëerd waar je vermaakt wordt.”

“Fantastische oplossing”

Bang voor kritiek is de acteur niet. “Ik denk dat de burgemeester zal zeggen dat het een fantastisch initiatief is als oplossing voor de cultuursector, dat het geweldig is voor het theater, geweldig voor de artiesten en geweldig voor de mensen dat ze weer vermaakt en geknipt kunnen worden. Dat denk ik”, besluit Diederik.

Bron: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden