André Hazes heeft geen contact meer met familie: “Vind ons gezin een beetje sneu”
 Beeld RTL4
André Hazes heeft geen contact meer met familie: “Vind ons gezin een beetje sneu”Beeld RTL4

André Hazes heeft geen contact meer met familie: “Vind ons gezin een beetje sneu”

André Hazes was donderdagavond te gast bij Jinek om te praten over zijn herstel en Holland zingt Hazes. Daar vertelde de zanger dat hij geen contact meer heeft met zijn moeder Rachel en zus Roxeanne. “Het went nooit dat het zo gaat in onze familie. Het is heel pijnlijk en verdrietig.”

Lize de BontRTL4

De zanger doet openhartig zijn verhaal.

Voor het eerst nuchter op tv

“Van Jellinek naar Jinek”, grapt André aan de talkshowtafel. Hij vertelt dat het de eerste keer is dat hij nuchter op tv komt. “Ik hoor iemand lachen, maar dit is eigenlijk heel triest”, zegt André. “Al was het maar een, twee of drie biertjes. Dit is wel echt, sinds mijn dertiende, nieuw denk ik.”

Hij vond het dan ook behoorlijk spannend om zonder een drankje achter de kiezen aan te schuiven. “Ik durfde niks te eten, omdat ik bang was dat het er nu uit zou komen. Maar ik vind het wel weer heel tof eigenlijk. Ik heb lang genoeg thuis gezeten dus het is ook weer tijd om dit te doen.”

Geen contact met Roxeanne

In maart staat André weer op het podium voor Holland zingt Hazes. Jarenlang was het een soort familiefeestje, maar dit jaar is de zanger de enige Hazes die erbij is. Roxeanne maakte eerder bekend dat zij dit jaar niet deelneemt aan Holland zingt Hazes.

“Ik heb geen contact met mijn zus, dat is iets tussen ons. Zij heeft er geen behoefte meer aan”, zegt André over de situatie. Voor haar beslissing om te stoppen met Holland zingt Hazes heeft hij ‘heel veel respect’. “Ongelooflijk veel ballen dat ze hier ‘nee’ tegen heeft gezegd.”

Rechtszaak erfenis

Verder geeft André aan dat hij niet is betrokken bij de lopende rechtszaak over de erfenis van André Hazes senior. De gezinssituatie noemt hij “een beetje sneu”. “Het went nooit dat het zo gaat in onze familie. Wij kunnen maar niet normaal doen. Het is heel pijnlijk en verdrietig”, zegt de zanger.

Momenteel heeft André ook geen contact met zijn moeder. “Ik zal nooit slecht praten over m’n ouders en vooral mijn moeder heeft het beste geprobeerd te doen”, geeft de zanger aan. Toch is hij ook kritisch. “Omdat ik zelf vader ben, denk ik: Jezus mam, wat heb jij een hoop steken laten vallen.”

Bron: Jinek

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden