André Hazes over zijn vader:
André Hazes over zijn vader: "Hij kwam vroeger soms met een biertje te veel op en z’n blouse te ver opengeknoopt naar school”Beeld Redferns

KLEINE JONGEN

André Hazes over zijn vader: "Hij kwam vroeger soms met een biertje te veel op en z’n blouse te ver opengeknoopt naar school”

In zijn nieuwste column in Veronica Superguide doet André Hazes (27) een boekje open over zijn schooltijd. Zo vertelt hij ook hoe het er vroeger aan toe ging als zijn vader naar school kwam.

Tara StokdijkRedferns

Dat André geen doorsnee jeugd had met zijn beroemde vader, dat is bekend. Maar de zanger vertelt dat hij zelf ook niet makkelijk was.

André Hazes over schooltijd

“Een absurd druk ventje”, was hij volgens zichzelf. “Ik gok dat ik alle schoolbanken van Almere, Loenen en Vinkeveen heb gezien, want ik zat niet op één, maar op zeven scholen. Voor de juffen en meesters moet ik bloedirritant zijn geweest, want dit rotzakkie haalde graag kattenkwaad uit.”

Met een biertje op naar school

Zijn vader moest dan ook regelmatig op school verschijnen, als zijn zoon weer eens iets had geflikt. Maar een heel keurige vader, dat was André Hazes sr niet bepaald. “Soms had-ie al ergens opgetreden. Dan kwam-ie met een biertje te veel op en z’n blouse te ver opengeknoopt naar school en sloeg-ie met z’n vuist op tafel. We waren natuurlijk geen doorsnee gezin en onderwijzers wisten niet goed raad met ons", aldus André.

Een dikke 1

Na de basisschool ging André naar het vmbo-t. Maar hij begon in die tijd al optredens te krijgen. Ook dat kwam zijn schoolprestaties niet ten goede. “Ik weet nog dat ik tegelijkertijd een nummer 1-hit had met Bedankt, mijn vriend en het cijfer 1 haalde voor een muziektoets, omdat ik weigerde noten te lezen”, vertelt de zanger over die tijd.

Rachel Hazes verrast zieke vader Rosanna Kluivert

Bron: RTL Boulevard.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden