Angela Schijf onthult: “Eva had bijna in dialect gesproken in ‘Flikken Maastricht’” Beeld Brunopress
Angela Schijf onthult: “Eva had bijna in dialect gesproken in ‘Flikken Maastricht’”Beeld Brunopress

Angela Schijf onthult: “Eva had bijna in dialect gesproken in ‘Flikken Maastricht’”

De politieserie Flikken Maastricht speelt zich, zoals de naam al weggeeft, af in Maastricht. Maar waarom praat de cast eigenlijk niet in het dialect? Voor Eva, het personage van Angela Schijf, was dat bijna het geval geweest.

Tara StokdijkBrunopress

Dat onthult de actrice in Flikken de podcast.

Dialect

Angela vertelt: “Eva is natuurlijk een meisje dat uit de Limburgse klei is getrokken. Dus we hadden bedacht dat Eva ook echt Limburgs zou speken.” De actrice had er vertrouwen in dat het zou lukken: “Ik had al wel een beetje een bodempje, want ik had net een film gedraaid, Van God los, waardoor ik die klanken en tonen al een beetje in me had zitten.”

Reinout Oerlemans was er op tegen

Het was producent Reinout Oerlemans die dat feest niet door liet gaan. “Het is zó raar dat jij als enige die Limburgse tongval hebt en de rest helemaal niet”, liet hij aan Angela weten. Angela geeft toe: “Daar had hij natuurlijk een punt, dus daar ging het Limburgs.”

Op dat moment waren er al scènes opgenomen. Die heeft ze in de studio opnieuw moeten inspreken.

Waarom juist die stad?

Waarom is er eigenlijk gekozen voor Maastricht als decor voor de politieserie? Producent Rolf Koot legt uit: “Ik denk dat Maastricht de minst Nederlandse stad is qua sfeer en omgeving. De ligging is feitelijk – als je op de kaart kijkt ligt het niet in Nederland, maar in België of in Duitsland. Dat voel je, dat proef je. Het is daar echt anders dan in Den Haag, Amsterdam of Rotterdam. Het is een heel andere omgeving.”

Híer had Victor Reinier vroeger een handeltje in

Bron: RTL Boulevard

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden