Arjen Lubach of toch Merol? Dít is de winnaar van de Vlaamse ‘Slimste mens’ Beeld Instagram Arjen Lubach
Arjen Lubach of toch Merol? Dít is de winnaar van de Vlaamse ‘Slimste mens’Beeld Instagram Arjen Lubach

Arjen Lubach of toch Merol? Dít is de winnaar van de Vlaamse ‘Slimste mens’

Donderdagavond was het zover: dé spannende finale van de Vlaamse Slimste mens, De slimste mens ter wereld. In de finale stonden twee Nederlanders: zangeres Merol en cabaretier Arjen Lubach. Maar won er ook een Nederlander?

Tara StokdijkInstagram Arjen Lubach

Merol en Arjen namen het op tegen de enige Belg in de finale: de Vlaamse professor en intensivist Geert Meyfroidt. Statistisch gezien was de kans groter dat er een Nederlander zou winnen, maar het mocht helaas niet zo zijn. Geert ging er met de winst vandoor.

Finale van de Vlaamse Slimste mens

Het was nog even spannend, want na de laatste reguliere ronde, ‘het collectieve geheugen’, stond Merol voor. Ze speelde de finale met Geert, maar toen ging het mis. Een vraag over de kunstenaar Roy Lichtenstein deed haar uiteindelijk de das om.

Sportieve reactie van Arjen

Arjen Lubach, die zelf in 2012 de Nederlandse Slimste mens won, reageert sportief op zijn verlies. Op Instagram plaatst hij een foto van Geert, met daarbij de tekst: “Dit is Geert Meyfroidt. Hij won zojuist De slimste mens ter wereld. En ik niet. (En die leuke Merol ook niet). Maar dat geeft niet, want Geert is niet alleen bizar goed in dit spel, maar ook nog eens een heel leuke gast! En nu weer naar de intensive care met al je kennis, mafkees.”

Wilfred Genee wilde Hans Kraay helpen

Bron: RTL Boulevard

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden