Elco en Arjan in Bed & Breakfast Beeld Omroep MAX/Bed & breakfast
Elco en Arjan in Bed & BreakfastBeeld Omroep MAX/Bed & breakfast

‘Bed & breakfast’-kijkers vallen over ‘gierige’ winnaars: “Ze winnen, maar verliezen mijn sympathie”

Wie wordt uitgekozen voor Bed & breakfast doet niet alleen mee voor de gratis publiciteit, maar ook voor de winst. Iets wat Elco en Arjan, die een oude korenmolen in Zuid-Holland hebben omgetoverd tot B&B, goed begrijpen.

Renée MulckhuijseOmroep MAX/Bed & breakfast

De manier waarop ze de winst binnenslepen, valt echter niet in goede aarde bij de kijkers.

Bed & breakfast van Elco en Arjan goed beoordeeld

Na een overnachting bij Tanja en Jan in een voormalig bankgebouw, reizen de deelnemers af naar de oude paardenstal van Peter en Maureen - waar hebben we dat eerder gezien? - om vervolgens bij Elco en Arjan neer te strijken. De overnachting bevalt de kandidaten goed, waardoor de heren meer dan de vraagprijs ontvangen voor hun verblijf. De ideale startpositie om er met de winst vandoor te gaan. Dat snappen zij als geen ander.

Tactiek

Elco en Arjan hanteren echter een andere tactiek. Zij hebben niet meer dan de vraagprijs over voor hun logeerpartij bij Tanja en Jan. “We denken dat jullie het (de vraagprijs, red.) goed hebben ingeschat”, luidt de verklaring.

Hetzelfde geldt voor hun overnachting in de oude paardenstal. Wederom geven de mannen precies de vraagprijs, terwijl de andere B&B-eigenaren het bedrag naar boven afronden of € 10 meer geven. Daar win je geen zieltjes mee.

Reactie

“We gingen voor de winst”, zeggen de mannen nog net niet in koor. “Dat hebben we toch even gefixt.” Is daar iets mis mee, zou je misschien denken. Voor de kijkers van Bed & breakfast wel, ja. Met zuunig gedrag win je misschien het programma, maar niet het hart en die felbegeerde boekingen van de mensen thuis als je hun kritiek op Twitter mag geloven.

‘Elco en Arjan winnen maar mooi door de anderen lekker weinig te geven!’ klinkt het sarcastisch. ‘Ze winnen, maar verliezen mijn sympathie’, tikt een kijker. ‘Altijd meer betalen dan de vraagprijs en je zit vol, want je wint de sympathie van de kijker’, tipt een ander.

Bed & breakfast is iedere maandag om 21.30 uur te zien op NPO 1. Aflevering gemist? Kijk het hier terug.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden