Prinses Delphine Beeld ANP
Prinses DelphineBeeld ANP

Belgische prinses Delphine draagt hoed van Josje Huisman

De Belgische prinses Delphine (54) draagt tijdens de nationale feestdag van België een hoed van voormalig K3-zangeres Josje Huisman.

Doortje ScheepersANP

Het is een beige hoed met een rood lint, die Delphine combineert met een rode jurk met daarop een witte vredesduif van de jonge ontwerper Pol Vogels en beige hakken.

Josje is enorm vereerd

Josje vindt het heel bijzonder dat prinses Delphine een creatie van haar draagt. “Enorm vereerd en ze ziet er werkelijk beeldig uit. Bedankt voor het vertrouwen en het enthousiasme. Een hoed blijft toch echt het ultieme accessoire”, schrijft ze op Instagram. Tijdens de nationale feestdag van België laat Delphine doorschemeren dat ze de ontwerper niet kent. Als ze later de naam van Josje hoort, gaat er een lichtje branden. “K3, hè?” reageert Delphine. “Ik dacht, perfect.”

Prinses Delphine en prinses Claire

Tijdens de Nationale feestdag van België wordt gevierd dat Leopold van Saksen-Coburg-Gotha op deze dag in 1931 de grondwettelijke eed af als koning aflegde. Delphine was op deze feestdag opvallend veel aan het kletsen met prinses Claire van België. Zo te zien konden die twee het goed met elkaar vinden.

Buitenechtelijke dochter

Delphine, die de dochter is van barones Sybille de Selys Longchamps, ontdekte pas op haar zeventiende dat voormalig koning Albert haar vader is. Haar moeder had jarenlang een affaire met de jonge prins. Albert heeft altijd ontkend dat Delphine zijn buitenechtelijke dochter was en ze moest jarenlang voor erkenning vechten. Pas sinds 2020 mag ze zichzelf officieel prinses noemen. DNA wees uit dat de bewering van Albert onjuist was. Delphine kreeg toen alsnog de titel prinses van België en de nieuwe achternaam Van Saksen-Coburg.

Prinses Delphine van België, tijdens Koningsdag Beeld ANP
Prinses Delphine van België, tijdens KoningsdagBeeld ANP
De Belgische prinsessen Delphine en Claire Beeld ANP
De Belgische prinsessen Delphine en ClaireBeeld ANP
James O'Hare, prinses Delphine, prinses Claire, prins Laurent, prins Lorenz and prins Astrid tijdens de Belgische Koningsdag. Beeld ANP
James O'Hare, prinses Delphine, prinses Claire, prins Laurent, prins Lorenz and prins Astrid tijdens de Belgische Koningsdag.Beeld ANP

Bron: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden