Piet Paulusma Beeld EM-PRESS/PATRICK VAN EMST
Piet PaulusmaBeeld EM-PRESS/PATRICK VAN EMST

Het regent zonnestralen

BN’ers rouwen om Piet Paulusma: “Het is lente, maar de gevoelstemperatuur is alles behalve dat”

Het was de eerste lentedag, maar in Nederland werd het even ijzig koud. Zondag overleed weerman Piet Paulusma, op 65-jarige leeftijd. Ondanks het grauwe nieuws regent het zonnestralen op social media, waar collega-BN’ers een ode brengen aan het icoon. Een greep uit de posts.

Lieve PeetersEM-PRESS/PATRICK VAN EMST

William Rutten

Fotograaf William Rutten blikt terug met een vrolijke fotoshoot met misschien wel Nederlands bekendste meteoroloog. “Rust zacht, lieve Piet,” schrijft hij bij de beelden.

Helga van Leur

Collega-weervrouw Helga van Leur schrijft een boodschap aan Piet Paulusma op Instagram. “Ik heb er even geen woorden voor.”

Justine Marcella

Ook journalist en koningshuisdeskundige Justine Marcella deelt een herinnering aan Piet. “Mijn cameramensen werden altijd zo blij wanneer ze naar Piet, naar Friesland mochten,” post ze op Instagram. “Alles was daar goed. Tot nu!”

Viktor Brand

“Nooit meer oant moarn,” plaatst presentator Viktor Brand op Instagram. Bij zijn bericht prijkt een foto van een lachende Piet Paulusma, zoals iedereen de vrolijke weerman kent.

Sipke Jan Bousema

Mede-Fries Sipke Jan rouwt om zijn provinciegenoot en collega, de presentator beschrijft hem als “een iconische en vertrouwde weerman die er altijd was.”

Patty Brard

Shownieuws-presentatrice Patty Brard heeft vele jaren met Piet Paulusma mogen werken bij SBS en blikt terug op een paar mooie momenten met de collega die “altijd in was voor een geintje” maar zijn werk altijd “bloedserieus” nam. “Het is officieel lente,” schrijft ze bij haar bericht, “maar de gevoelstemperatuur is alles behalve lente-achtig.”

Evelien de Bruijn

Presentatrice Evelien herinnert zich haar begintijd bij Hart van Nederland, toen Piet Paulusma haar als ware pater familias onder zijn hoede nam en haar hielp met haar eerste voetstappen in de televisiewereld. “Oant sjen,” zegt ze tegen haar geliefde collega. Ofwel: tot ziens.

Maurice Wijnen

Televisiecollega Maurice Wijnen herinnert zich Piet Paulusma zoals heel Nederland hem ziet: de hardst werkende en altijd vriendelijke weerman.

Bron: Instagram, Twitter.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden