Bobbi Eden in tranen in Vier handen op een buik Beeld Schermfoto - Vier handen op één buik - NPO
Bobbi Eden in tranen in Vier handen op een buikBeeld Schermfoto - Vier handen op één buik - NPO

Vier handen op één buik

Bobbi Eden in tranen om kankerdiagnose van vierjarige Allexa

Dinsdagavond zien we in Vier handen op één buik hoe Bobbi Eden terugkeert naar de 24-jarige Jaylin, die zij vier jaar geleden bijstond tijdens haar tienerzwangerschap en bevalling. Bobbi krijgt het te kwaad als zij hoort wat Jaylin daarna allemaal moest meemaken.

Lieve PeetersSchermfoto - Vier handen op één buik - NPO

In 2017 werd de toen 19-jarige Jaylin zwanger van haar vriend Jelmer (destijds 25). In Vier handen op één buik werd zij gekoppeld aan Bobbi Eden, die haar zou bijstaan. Na negen maanden komt haar kerngezonde dochter Allexa op de wereld.

Kankerdiagnose

Nu Bobbi vier jaar later terugkeert bij Jaylin en haar gezin, treft ze een heel andere situatie aan. Allexa is ziek. Terwijl Jaylin zwanger was van haar tweede, bleek haar eerste dochter neuroblastoomkanker te hebben. “Dat is een vorm van kanker die het sympathisch zenuwstelsel aantast”, legt Jaylin uit. “Daaronder valt alles dat vanzelf gaat: ademen, slikken, de spijsvertering...” Allexa bleek een grote tumor op haar organen te hebben en de kanker was uitgezaaid naar haar botten.

Zo’n meisje vol leven en liefde

Jaylin vertelt hoe haar leven stil kwam te staan na de kankerdiagnose, terwijl de vrolijke Allexa naast haar op de bank zit, een rugtas vol medicatie op haar rug en een slangetje in haar neus. Bobbi reageert: “Als ik Allexa dan zie, vol leven en liefde, dan wil ik niets liever dan dat zo’n meisje gezond is.” Dan wordt het Bobbi te kwaad en kan ze haar tranen even niet bedwingen. “Ik vind het gewoon heftig.”

Goed nieuws

Gelukkig is er ook goed nieuws. De behandeling van Allexa slaat aan, vertelt Jaylin. “Ze krijgt nu immuuntherapie, zodat het lichaam zelf leert om de kankercellen te vinden en op te ruimen.” Het blijkt te werken: Allexa heeft inmiddels al drie ‘schone scans‘ gehad. Wel moet ze de rest van haar leven onder controle blijven. Toch wil Jaylin vooral genieten van het leven en positief blijven.

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: Npo.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden