BZV-boer Rob slaat van zich af: “Ze wilden een Geile Geert van me maken” Beeld Linelle Deunk/KRO NCRV
BZV-boer Rob slaat van zich af: “Ze wilden een Geile Geert van me maken”Beeld Linelle Deunk/KRO NCRV

Niet blij

‘Boer zoekt vrouw’-boer Rob slaat van zich af: “Ze wilden een Geile Geert van me maken”

Als er iemand voor de nodige opschudding wist te zorgen in Boer zoekt vrouw, was het boer Rob wel. Rob liet een zeer handtastelijke kant van zichzelf zien in het programma en kon het niet laten om de vrouwen te overspoelen met kusjes, tot grote ergernis van de kijkers. Zij vonden dat Rob af en toe veel te ver ging, maar daar blijkt hij het zelf absoluut niet mee eens te zijn...

Yvonne SapLinelle Deunk/KRO NCRV

In het AD uit hij zijn kritiek op de manier waarop hij is afgeschilderd door de programmamakers van Boer zoekt vrouw.

Boer zoekt vrouw: Geile Geert 2.0

“Ik ben eigenlijk een normaal iemand die soms misschien wel lekker prettig gestoord is, maar niet zo overdreven als dat ze opgeteld in het programma hebben neergezet”, zo legt hij uit. Door de kijkers werd Rob regelmatig vergeleken met ‘Geile Geert’ die een aantal jaren geleden meedeed aan het programma en erg graag kusjes uitdeelde aan de vrouwen.

Kuswedstrijdje van Rob

Rob had hier ook een handje van. Zo bedacht hij een wedstrijdje te organiseren bij de hommelkasten. De vrouw die als eerste de hommelkast zou vinden, zou namelijk een kus van hem krijgen. De vrouwen deden hun best en kregen drie luide zoenen. Omdat Wendy terugkwam met maar liefst zes kasten, kreeg zij nog eens zes zoenen extra. Kijkers vonden het spelletje nogal gênant en de vergelijking met boer Geert was dan ook al snel gemaakt.

Typetjes knippen en plakken

Rob is het echter niet eens met deze vergelijking. “Het komt ook door hoe ze het programma maken. Ze knippen en plakken toch typetjes aan elkaar. Rob moest op een of andere manier negatief worden, ze wilden er een Geile Geert van maken of zo.” Rob wijt het verkeerde beeld dat van hem is ontstaan ook aan zijn onhandigheid. “Mijn grote valkuil is dat ik veel te veel moeite doe om een ander te overtuigen van wie ik ben. Dat is toch mijn onzekerheid in de liefde. Ik heb heel veel meegemaakt met relaties en dat maakt je niet sterker in het zelfvertrouwen.”

Berichten zijn zó negatief

Dat hij zoveel negatieve reacties kreeg, is hem dan ook niet in de koude kleren gaan zitten. “Dat ze zelfs schrijven: ‘het is bijna #metoo wat die Rob doet’, dat kan ik niet begrijpen. Die berichten zijn zó negatief. Het was bij de konijnen af.” Dat Angela de Jong een column over hem schreef waarin ze vrouwen adviseerde bij hem weg te rennen, maakte het allemaal nóg erger. “Dan word je wel kwaad, ja.”

Genoeg interesse van vrouwen

Gelukkig voor Rob kreeg hij ook genoeg positieve reacties. Hij heeft de vrouwen naar eigen zeggen nu voor het uitzoeken. “Ik krijg wel heel veel reacties van vrouwen. Ik heb zelf tijdens de uitzendingen ook veel Instagram-verzoeken en brieven gehad met als strekking: stap uit het programma en ik wil met je verder. Ook na de laatste uitzending hebben zich zeker nog 25 vrouwen gemeld.”

Wist je dat er bepaalde beelden van boer Rob ook niet meer gebruikt mogen worden door de media? In deze video hoor je waarom.

Bron: AD

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden