Familie Meiland Beeld William Rutten
Familie MeilandBeeld William Rutten

Boze familie Meiland verwikkeld in juridische strijd

De uitspraken van de Meilandjes zijn inmiddels zo beroemd in Nederland dat het bijna onderdeel van onze taal is geworden. Maar dat betekent niet dat je zomaar met deze beroemde uitspraken aan de haal kunt gaan.

Wat een gezeik

Chanan FoppenWilliam Rutten

De familie Meiland werd door de website Bekendeburen getipt over een webshop die tassen met de bekende uitspraken van het gezin verkoopt. De Meilandjes blijken hier niets van af te weten en zijn dan ook woest op de webshop.

Uitspraken commercieel gebruiken

In de webshop zijn tassen met de uitspraken als “Wat goeedd”, “Mij niet bellen”, “Wijnen, wijnen, wijnen” en “Wat een gezeik’ te vinden. Uitspraken die echt van de familie Meiland zijn en dus niet zomaar commercieel gebruikt mogen worden.

Flinke boete

In een reactie tegen Bekendeburen zeggen ze hierover: “Hier is ons niets van bekend. Wij gaan stappen ondernemen.” De webshop kan door Erica en Martien aansprakelijk worden gesteld en een flinke boete krijgen. Mochten ze er niet uitkomen, dan kan het zelf zo zijn dat de familie Meiland naar de rechter stapt.

BEKIJK OOK: Maxime Meiland vertelt over haar moeilijke jeugd:

Bron: Bekendeburen.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden