null Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Britt Dekker at een tijdje bijna niets om af te vallen

Britt Dekker heeft om af te vallen een tijdje geleefd op slechts “een appel en een wortel” per dag. Achteraf was het een “tricky periode”, zegt de dertigjarige presentatrice.

Suzanna TimmerBrunopress/Patrick van Emst

In eerste instantie wilde Dekker aan het begin van haar tv-carrière wat gezonder gaan eten. “Ik at aanvankelijk zes witte bolletjes met schuddebuiken-hagelslag en werd daar na m’n vijfentwintigste echt slomer van”, vertelt ze in het tijdschrift &C .

Gezonder eten ging haar aanvankelijk goed af, maar op een gegeven moment sloeg ze een beetje door. Dat was toen sociale media een grotere rol gingen spelen in haar leven.

“Dan zag ik alle Anna Nooshins en zo en dacht ik: zo, die zien er goed uit. Op een gegeven moment at ik echt nog maar een appel en een wortel op een dag. Dat werd een soort uitdaging.”

Britt Dekker voorbeeldfunctie

Uiteindelijk moesten mensen om haar heen Britt wijzen op haar rigide eetpatroon, want dat was weer het andere uiterste. Zo wees haar vriend en manager Max Apotowski Britt op haar voorbeeldfunctie. “Als je graatmager wordt en je maakt YouTube-filmpjes voor jonge kids, dat kan niet. Dan zeiden ze: ‘Kijk even naar deze video en foto.’ En toen dacht ik: ja, ze hebben gelijk.”

Britt is daarna weer normaal gaan eten en heeft er gelukkig geen eetprobleem aan overgehouden. “Ik ben niet compleet doorgeslagen.”

Bron: &C/NU.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden