Burenruzie in ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ eindigt met happy end
 Beeld SBS6
Burenruzie in ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ eindigt met happy endBeeld SBS6

Burenruzie in ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ eindigt met happy end

Viktor Brand en Mr. Frank Visser reisden af naar het dorpje Krabbendijke in Zeeland om een burenruzie op te lossen. De buurman van Jack en Heleen wil een stuk grond verkopen waar het koppel al jarenlang gebruik van maakt. Hij weigert het aan hun te verkopen en daar zijn de twee het niet mee eens.

Lize de BontSBS6

Jack en Heleen maken al bijna veertig jaar gebruik van het stuk grond van buurman Egon. “We houden het altijd netjes schoon, dan hebben we toch wel het recht om het als eerste te kopen”, vindt het koppel. Egon denkt daar echter anders over. Hij vindt dat hij de grond mag verkopen aan wie hij wil. Dat hij het niet aan Jack en Heleen wil verkopen, is volgens hem hun eigen schuld.

Dreigen met rechtszaak

“Het is puur eenrichtingsverkeer, gebruiken en misbruiken van wat niet van hun is. Dat is jarenlang zo doorgegaan”, zegt Egon, die woont en werkt in Italië. “Als die mensen echt geïnteresseerd waren in het stuk grond, hadden ze me op een normale manier moeten benaderen.” Jack zou namelijk telefonisch hebben gedreigd met een rechtszaak.

Uitspraak van Mr. Frank Visser

De uitspraak van Mr. Frank Visser is duidelijk, Egon mag zelf weten aan wie hij de grond verkoopt. Hoewel Jack en Heleen er al jaren gebruik van maken, betekent dat niet dat zij automatisch de eerste recht van koop krijgen. Dat moet expliciet worden verleend en dat is niet gebeurd.

Tweede kans

Binnen vier weken moeten Jack en Heleen hun spullen van het land verwijderen. Doen ze dat niet? Dan krijgen ze een boete van 100 euro per dag met een maximum van 10.000 euro. Toch geeft Egon zijn buren nog een tweede kans. Omdat hij vindt dat ze sterke argumenten hebben, wil hij ze toch een bod laten doen.

Reacties

Kijkers zijn het eens met de uitspraak van Mr. Frank Visser en vinden dat buurman Egon in zijn recht staat.

Bron: SBS6

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden