Maxine in 'Busje Komt Zo' Beeld BNNVARA
Maxine in 'Busje Komt Zo'Beeld BNNVARA

‘Busje komt zo’-kijkers geraakt door 14-jarige Maxime met leukemie

Paul de Leeuw ging deze week in Busje komt zo langs bij de veertienjarige Maxime. Samen reden ze naar het Prinses Máxima Centrum voor haar voorlopig laatste chemokuur en dat zorgde voor ontroering bij de kijkers.

Televisie

Lize de BontBNNVARA

In Busje komt zo gaat Paul de Leeuw met een tourbus het hele land door. De kijkers bepalen bij wie de presentator langsgaat.

Oneerlijk

In de aflevering van maandagvond haalt Paul de veertienjarige Maxime en haar moeder op. Ze vertelt dat ze begin juni te horen kreeg dat ze acute leukemie heeft en moet daarvoor om de dag naar het ziekenhuis. “Ik vind het oneerlijk dat ik ziek ben”, vertelt ze in de bus. “Dan zag ik iedereen op vakantie gaan, maar ik kon dat niet. Daar kon ik echt boos en verdrietig om worden. De medicijnen versterkten die gevoelens.”

Foto met haar

Als verrassing heeft Paul geregeld dat Maximes drie beste vriendinnen bij hoge uitzondering mee mogen naar de chemokuur. Er wordt sushi - tot Pauls grote verbazing met knakworst - gegeten, ze spelen spelletjes, maar er is ook ruimte voor serieuze gesprekken. Als de presentator vraagt om een foto met haar van Maxime zorgt dat voor een emotioneel moment waarbij Paul het zelf ook niet droog houdt.

Verrassing

Na de behandeling is Maxime te zwak om mee terug te rijden met de bus, maar het team van Busje komt zo heeft nog een verrassing voor haar. “We hebben geregeld dat je binnenkort met je vrienden naar het allerbeste sushirestaurant in Amsterdam kan. Daar krijgen jullie een demonstratie en gaan jullie sushi eten.”

Reacties

Online laten de kijkers weten dat ze geraakt zijn door het verhaal van Maxime. “De vele gezichten van Paul, ontwapenend bij een doodziek meisje. Mooi en respectvol gedaan”, schrijft iemand. Een ander uit zijn bewondering voor Maxime: “Verdorie, wat heftig dit zeg. Dapper meisje.”

Bron: BNNVARA

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden