Caroline van der Leeuw bij ‘Jinek’: “Caro Emerald werd groter dan ikzelf” Beeld Schermafbeelding 'Jinek'
Caroline van der Leeuw bij ‘Jinek’: “Caro Emerald werd groter dan ikzelf”Beeld Schermafbeelding 'Jinek'

Caroline van der Leeuw bij ‘Jinek’: “Caro Emerald werd groter dan ikzelf”

Caroline van der Leeuw heeft afscheid genomen van haar alter ego Caro Emerald. De 41-jarige zangeres schoof woensdagavond aan bij Jinek om hierover te vertellen. “Ik ging mee in het succes van Caro Emerald en creëerde daarmee een monster.”

Lize de BontSchermafbeelding 'Jinek'

Je kunt Caro Emerald kennen van nummers als A night like this en Tangled up.

Stilletjes vertrokken

Caroline vertelt bij Jinek dat ze in eerste instantie niet van plan was om afscheid te nemen van haar alter ego. “Ik wilde eerst iets ernaast opzetten en had zin om andere dingen te doen”, vertelt de zangeres. Daarbij raakte Caro Emerald steeds verder op de achtergrond. “Eigenlijk is zij stilletjes vertrokken. Het voelde voor mij heel natuurlijk.”

Monster gecreëerd

De zangeres werd wereldberoemd met haar optredens als Caro Emerald, maar het maakte haar op den duur niet meer gelukkig. “Ik ging mee in het succes van Caro Emerald en creëerde daarmee een monster. Het werd groter dan ikzelf. Ik was mij en dat daar was Caro Emerald”, zegt ze, wijzend naar een foto van haarzelf op een podium. “Het waren op den duur twee verschillende entiteiten. Zo voelde het voor mij.”

Van Caro Emerald naar The Jordan

Caroline heeft afstand gedaan van haar alter ego, maar dat betekent niet het einde van haar muziekcarrière. De zangeres blijft zingen en doet dat sinds kort met de band The Jordan. Fans laten weten dat ze blij zijn dat Caroline muziek blijft maken. ‘Wat een heerlijke muziek. Kippenvel’, schrijft iemand op Twitter.

Bron: RTL

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden