Caroline van der Plas pakt werkzaamheden weer op na doodsbedreigingen  Beeld BrunoPress/DPG
Caroline van der Plas pakt werkzaamheden weer op na doodsbedreigingenBeeld BrunoPress/DPG

Shownieuws

Caroline van der Plas pakt werkzaamheden weer op na doodsbedreigingen

Een week geleden liet BoerBurgerBeweging-voorzitter Caroline van der Plas (55) nog weten dat ze even van het politieke toneel verdween vanwege doodsbedreigingen, maar daar komt ze nu alweer op terug. De politica laat aan RTL Boulevard weten dat ze haar werkzaamheden weer gaat oppakken en ook haar gezicht weer in de media zal laten zien.

Erandi GodinezBrunoPress/DPG

Caroline laat weten dat de veiligheidsmaatregelen in en rondom haar woning deze week zijn afgerond, ook zijn er maatregelen getroffen rondom haar persoonlijke beveiliging. Over de aard daarvan wil ze niks kwijt, maar volgens haar zijn ze zodanig geoptimaliseerd dat ze haar werkzaamheden buiten de deur weer kan oppakken.

Ernstige bedreigingen

De BBB-politica liet vorige week weten dat ze al langere tijd wordt bedreigd. Op dit moment worden de betreffende boodschappen aan haar adres onderzocht. Zo zou er onder andere sprake zijn van een doodsbedreiging waarin stond dat Caroline ‘hetzelfde lot als Pim Fortuyn staat te wachten’. Eén doodsbedreiging zou zelfs zo serieus zijn dat het OM die onderzoekt.

Geen grote publieke optredens

Nu de veiligheidsmaatregelen worden afgerond, kan Caroline weer werkbezoeken afleggen en optreden in talkshows of andere media als ze daarvoor wordt gevraagd. Grotere publieke optredens, zoals (openingen van) evenementen waarbij grote groepen mensen aanwezig zijn, laat Caroline de komende tijd aan zich voorbijgaan.

‘Waardevolle’ steunbetuigingen

De politica zegt dankbaar te zijn voor de ‘honderden steunbetuigingen’ die ze heeft gekregen na het nieuws. “Op een moment dat je gaat twijfelen aan de goedheid in mensen, zijn juist zulke steunbetuigingen heel waardevol.”

Caroline heeft sowieso een heftige periode achter de rug en dat heeft allemaal te maken met haar zoon:

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden