Carrière Claudia de Breij bekroond met koninklijk lintje Beeld BrunoPress
Carrière Claudia de Breij bekroond met koninklijk lintjeBeeld BrunoPress

Carrière Claudia de Breij bekroond met koninklijk lintje

Een bijzondere dag voor Claudia de Breij: haar langlopende carrière is maandagmiddag bekroond met een koninklijk lintje. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse lintjesregen, waarmee ze zich nu Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw mag noemen.

RedactieBrunoPress

Ze kreeg het lintje opgespeld door de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma.

Koninklijke onderscheiding

Ieder jaar ontvangen ongeveer 4500 Nederlandse burgers een lintje. Zij hebben zich bijzonder of uitzonderlijk verdienstelijk gemaakt voor de Nederlandse samenleving. Dit lintje wordt ook wel een koninklijke onderscheiding genoemd, en ditmaal mocht onder andere Claudia de Breij er eentje in ontvangst nemen.

Carrière en maatschappelijke inzet

De cabaretier, musicus, presentatrice en schrijfster kreeg het lintje niet alleen om haar artistieke carrière, waarmee ze al meer dan twintig jaar zalen weet uit te verkopen. Ook haar grote inzet voor de LHBT-gemeenschap in Nederland is niet onopgemerkt gebleven. Daarnaast werd ze ook bekroond om haar grote sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. Ze zet zich namelijk al jaren in voor onder andere het Ronald McDonald Huis, UNICEF Nederland, het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker.

Claudia Beeld BrunoPress
ClaudiaBeeld BrunoPress
Claudia Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
ClaudiaBeeld Hollandse Hoogte / ANP

Cabaretier Claudia de Breij kan nu even niet de theaters in, maar dat wil niet zeggen dat ze stilzit. Tijdens deze crisis schrijft ze hard door aan een nieuwe theatershow en ontploft ze zowat van de vele ideeën:

Bron: Vorsten. Beeld: Brunopress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden